Home GÜNCEL Mudanya’da skandal…!

Mudanya’da skandal…!

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 14:58
5 min read
Mudanya’da skandal…! için yorumlar kapalı
0

Belediye meclise adam taşıdı; sözlü saldırıya uğrayan muhalefet meclisi terk etti.

Geçen hafta Chp’li meclis üyelerinin protesto ettiği meclis toplantısı yapılamayınca bugüne ertelenen toplantıda yeni bir skandal yaşandı.

Belediyenin araçlarıyla Mudanya’dan Tirilye’ye nakledilen birçok kişinin meclis toplantısına girerek sürekli alkış tutması, tezahürat atması, Ak Parti Mudanya Grup Sözcüsü Kadir Kahraman’a sözlü saldırıda bulunulması sebebiyle Ak Partili ve MHP’li Meclis üyeleri toplantıyı terk etti.

Alınan bilgiye göre Belediye tarafından toplantıya davet edilen CHP’liler arasında yönetim kurulundan ve çeşitli kollardan kişiler bulunuyor. Belediyenin araçlarıyla nakledilen bu kişilerin, toplantının olağanüstü olması ve geçen toplantıda yaşanan travmadan sonra tribüne oynamak için özellikle davet edildiklerine dair genel kanı oluşmuş durumda.

BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ nin 12. maddesinde yer alan Mecliste düzenin sağlanması konusu aşağıda gibi: 

Madde 12 — Meclis başkanı, meclis çalışmalarında düzeni sağlamakla yükümlüdür. Meclis görüşmeleri sırasında söz alan üyenin konu dışına çıkması, kişiliğe dokunur söz söylemesi, diğer üyelerin hatibin sözünü kesmesi ve meclisin düzenini bozacak davranışta bulunması yasaktır. Buna aykırı davranan üyeler, başkan tarafından uyarılır, buna rağmen davranışlarında ısrar eden üye başkanın talimatıyla görevliler tarafından meclisten çıkarılır. Meclis görüşmeleri sırasında sükûnetin bozulması durumunda başkan tarafından ilgililere ihtarda bulunulur. Görüşmelere devam edilemeyeceğinin anlaşılması halinde başkan oturuma ara verebileceği gibi görüşmeleri bir sonraki birleşime erteleyebilir.

Bu maddeye göre Başkan’ın meclis oturumunu yönetemediği veya yönetmekten kaçındığından söz etmek mümkün olduğu gibi, Muhalefet Partileri konuyu yetkili mercilere taşıyarak Meclis’in iptal olmasını dahi sağlayabilir.

Bazı CHP’li Meclis üyeleri bu organizasyonu danışıklı dövüş olarak nitelendirirken, CHP’nin kültürüne yakıştıramadıklarını, şanssızlık ve talihsizlik olarak gördüklerini dile getirdiler.

Hatta CHP’li meclis üyeleri arasında bu tavırdan sonra toplantıdan çıkıp gitmek isteyenler olduğu, fakat zaten Başkan Hayri Türkyılmaz’la gergin olan diyalogların aleyhlerine dönmesini, hain veya gizli Ak Partili etiketiyle anılmak istemedikleri gerekçesiyle toplantıda kaldıkları dillendiriliyor.

Toplantı 13 CHP’li meclis üyesinin katılımıyla gerçekleşmiş bulunuyor. Gündem maddeleri ve önergelerin sadece CHP’liler tarafından onaylandığı ya da komisyonlara havale edildiği bu toplantı da Mudanya’ya günün damgasını vurdu.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…