Home GÜNCEL Alpaslan Yıldız yazdı: Bir seçim bin sorun…

Alpaslan Yıldız yazdı: Bir seçim bin sorun…

- Guncellenme Tarihi: 3 Aralık 2015 13:55
10 min read
Alpaslan Yıldız yazdı: Bir seçim bin sorun… için yorumlar kapalı
0

Hareketli bir haftayı geride bıraktık. En hareketli konudan başlayalım. CHP’nin hafta sonu ilçe kongresi yapıldı Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde. 2 aday yarıştı. Adaylardan biri (ki Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın adayı olduğu söylendi hep) Ergül Batman, diğeri ise genç jenerasyonun temsilcilerinden Ceyhun Yıldırım’dı. Seçimle ilgili haberi zaten gazetede okuyacaksınız ancak burada üstünden geçmemiz gereken önemli noktalar var. Bunlardan birincisi Ergül hanımın durumu. Kendisini şahsen tanımıyorum. Karşılaşmışlığımız ya da iki laf etmişliğimiz yok. Kendisine başarılar diliyoruz.

BELEDİYENİN ADAYI

Ancak kamuoyunda birazda belediye kaynaklı oluşturulan emanetçi başkan imajının Ergül hanıma ne büyük bir haksızlık olduğunu da buradan söyleyelim. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın kontrolünde bir ilçe yönetimi kurulduğu ve tam sadakat içinde hareket edeceği, partiyi belediye başkanın yöneteceği hemen hemen tüm CHP’lilerde oluşmuş bir kanaat. Ergül hanım eğer gerçekten bir emanetçi başkan değilse bu yargıyı kırmak için epey efor sarf etmesi gerekecek.

EKMEK PARASI VE OY…

Kongrenin en önemli tartışmalarından birisi ise 50 civarındaki delegenin belediyede taşeron işçi olduğu bir kısım delegenin de çocuğu ya da akrabasının yine taşeron olarak belediyede çalışıyor olması. İddia o ki, bu delegelere baskı yapıldı desteklenen listeye oy vermeleri için. Yine bazı esnaf delegelerinde baskı altına alındığı ve belediyenin gücünün oyların yönlendirilmesinde kullanıldığı ileri sürüldü. Bunların ne kadarı doğru ya da ne kadarı değil onu en iyi CHP’liler biliyor. Ancak konuştuğumuz partililerin duruma tepkili olduğunu da gördük.

 

MECLİS HAREKETLİ GEÇEBİLİR

Üstelik tepkinin sadece partilerle sınırlı olmadığı da kongre salonunda net bir şekilde izlendi. CHP Mudanya Belediye Meclis üyelerinin önemli bir kısmı belediye tarafından desteklendiği söylenen listeye değil karşısındaki listenin yanında yer aldı. CHP Meclis Grubu’ndaki rahatsızlığın zirveye ulaştığını duyuyoruz. Cuma günü toplanacak Mudanya Belediye Meclisi’nde bu gerilimin toplantıya yansıması beklenebilir. Muhalif üyelerin ne tepki vereceklerini kamuoyu gibi bizde merak ediyoruz.

 

Z-KÜTÜPHANE

Siyasetten biraz koparak bizce önemli bir eksiği tamamlayarak devam edelim. Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker’in girişimleriyle Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 50 bin lira destek sağlamasıyla Mütareke İlkokulu’na Z-Kütüphane (Zenginleştirilmiş kütüphane) kuruldu ve kısa bir süre önce hizmete açıldı. Kütüphane açılışını haberleştirirken bilgi eksiğimiz nedeniyle Mudanya’ya çocuklarımızın eğitimine önemli bir katkı sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nü unutmuşuz. Mudanya’ya katkı sağlayan herkes gibi Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ndeki eğitimci ve yöneticilerimize de şükranlarımızı iletelim. Eksiğimizi de böylece kabul buyururlarsa gidermiş olalım.

 

AK PARTİ ÖZÜRLÜLERİUNUTMADI

Teşekkürlere başlamışken 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü kapsamında AK Parti’nin Mudanya Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği geceye değinmeden geçmeyelim. AK Parti İlçe Başkanı Erdal Kaya ve yönetiminin yanı sıra Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kadir Kahraman, AK Parti eski Milletvekili İsmet Su. Partililer Mudanya ve Bursa’dan özürlü dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Özürlü kardeşlerimiz gönüllerince eğlendi, onure oldu. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür edelim ve bu tür organizasyonları yılda bir değil çok ara vermeden sık sık yapmaları noktasında önerimizi de iletmiş olalım.

 

GERİ GÖRÜŞ KAMERASI

mudanya.gen.tr’den sevgili dostlarım Öner Kıran ve Ümit Atilla, çok önemli bir kampanya başlattılar. Mudanya’da son bir yılda birkaç kez benzer kazaları ve yitirdiğimiz hayatları gördük. Araçlar geri çıkarken arkalarını görmedikleri için onlarca insan canını kaybediyor. Üstelik 300 lira civarında bir maliyetle takılabilecek arka kamera ile bunların tamamını önleme imkânımız varken. İşte bu konuyu gündeme getiren sevgili Kıran ve Atilla, bir imza kampanyası başlattı. Konuyla ilgili geniş haberi okuyabileceğiniz ve imza verebileceğiniz bağlantı www.mudanya.gen.tr/hot-topic/5351-br-mza-da-sen-at.html

Umarız çözüm olur. Ancak tabi bizimde önerilerimiz olacak. Örneğin kamu kurumu olan Mudanya Belediyesi çöp araçları başta olmak üzere bu işe ön ayak olabilir. Defaten öğrencilerimizi evlatlarımızı kaybetmemizin üzüntüsünü derinden yaşayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlığında desteği ile mesela servislere bu kamera sistemini zorunlu tutabilir. Mudanya Kaymakamlığı Mudanya’daki kooperatif ve taşımacılarla bir araya gelerek büyük araçlara bu sistemlerin kurulmasına ön ayak olabilir. Herkes ama herkes bu acıların yaşanmaması için bir adım atabilir. Biz öneriyoruz, umarım önerimizi duyanlar olacaktır.

 

Hayırlı bir hafta dilerken Bayırbucak’ta kahramanca vatanı savunan kardeşlerimize destek veren aziz milletime de bir büyük teşekkürü, mazlumların yanında zalimin karşısında tek başına adam gibi dik duran milletime ve devletime şükranlarımı iletiyorum.

 

(Mudanya Gazetesi’nin izniyle yayınlanmıştır.)

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…