Home GÜNCEL KÜKÜRTLÜ LIONS KULÜBÜ ÜYELERİ KADINA ŞİDDETİ KONUŞTU

KÜKÜRTLÜ LIONS KULÜBÜ ÜYELERİ KADINA ŞİDDETİ KONUŞTU

- Guncellenme Tarihi: 30 Kasım 2015 11:13
4 min read
KÜKÜRTLÜ LIONS KULÜBÜ ÜYELERİ KADINA ŞİDDETİ KONUŞTU için yorumlar kapalı
0

Kükürtlü Lions Kulübü Kasım Ayı 2’nci Toplantısı’nda, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Burcu Üzümcüler’i ağırladı.

Sheraton’ da gerçekleşen Kükürtlü Lions Kulübü Kasım Ayı 2’nci Toplantısı’nda ‘Kadına Şiddet’ konusu ele alındı. Konuk konuşmacı olarak toplantıya katılan Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Burcu Üzümcüler, dernek ve faaliyetleri hakkında Lionlara bilgiler verdi.

LİONS

Toplantıyı, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başlatan Kükürtlü Lions Kulübü Başkanı Figen Atay, öğretmen olan kulüp üyelerine sürpriz yaparak hediyeler verdi.

Kadına Yönelik Şiddetin konu olduğu toplantının açılış konuşmasını yapan Kükürtlü Lions Kulübü Başkanı Figen Atay, “Öncelikle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Toplantımızın konusunu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle ‘Kadına Şiddet’ olarak belirledik. Bu konuda en doğru ve detaylı bilgiyi almak adına Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Burcu hanımı toplantımıza davet ettik. Kükürtlü Lions Kulübü olarak dikkat çekmek istediğimiz konulardan biri de kadınların maruz kaldığı şiddet ve şiddet sonucu mağdur olan kadının desteğe duyduğu ihtiyaçtır” dedi.

Programa konuk konuşmacı olarak katılan Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Burcu Üzümcüler ise, “Bana genelde şiddeti neden kadına yönelik diye ayrıştırıyorsunuz diye soruyorlar. Örneğin şiddete uğramış erkek haberlerine rastlıyoruz. Ancak eşi tarafından şiddete uğramış erkek haberlerini görmüyoruz, burada da cinsiyet ortaya çıkıyoruz. Bizi kadın olduğumuz için, cinsiyetimiz kadın olduğu için baskılara maruz kalabiliyoruz. Sadece cinsiyetimizin kadın olması nedeniyle işlenen şiddete kadına şiddet diyoruz. Fiziksel şiddetin altında yatan en önemli faktör psikolojik ve ekonomik sorunlardır. Fiziksel şiddet en son safhadır ve bunun öncesine bakmamız gerekiyor. Bunu fark ettiğiniz zaman zaten şiddet uygulamaya meyilli erkekleri de fark ediyorsunuz” diye konuştu.

Kadına yönelik şiddetin konuşulduğu program, Kükürtlü Lions Kulübü üyelerinin Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Burcu Üzümcüler’e konu hakkında sorular sorup bunun üzerinden tartışılmasıyla son buldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…