Home EKONOMİ OTOYOL’UN İLK ETABI OCAK AYINDA AÇILACAK

OTOYOL’UN İLK ETABI OCAK AYINDA AÇILACAK

- Guncellenme Tarihi: 27 Kasım 2015 11:59
6 min read
OTOYOL’UN İLK ETABI OCAK AYINDA AÇILACAK için yorumlar kapalı
0


Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli’yi ziyaret eden İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ve Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyol Projesi hakkında bilgi aldı.

BURSA- İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, Yönetim Kurulu üyesi Burak İmrekoğlu, Şube Sekreteri Ayşegül Kebir, Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli’yi makamında ziyaret etti. Kamu Özel Sektör Ortaklığı’nın işleyişi hakkında bilgi alan yönetim kurulu üyeleri, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ve Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyol Projesi’nde gelinen son noktayı değerlendirdi.

Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli, 405 kilometrelik Gebze- Orhangazi- İzmir otoyolunun Türkiye’de ilk olduğunu belirterek, Türkiye’deki otoyolların toplamının 5’te 1’ini tek kalemde yaptıklarını kaydetti. Projenin ve işletmenin merkezinin Bursa olacağını söyleyen Gönenli, “Günde 200 bin metreküp beton döküyoruz. 650 mühendisimiz, 7 bin 908 kişilik bir ekibiz var. Önümüzdeki yıl ocak ayı içerisinde Yalova- Altınova ile Bursa- Gemlik arasındaki 40 kilometrelik alanı kullanıma açacağız. Nisan ayında da köprüyü açmayı hedefliyoruz.  2016 yılının sonunda da Bursa’yı açacağız. Bursa Çevre Otoyolu Bursalılar için ücretsiz olmaya devam edecek. Şehirlerarası yolculuklarda otoyol ücretini ödenecek. Gişeler Bursa Çevre Otoyoluna girmeden önce ve çıkışta olacak” dedi.

İMO (1)

GÖNENLİ: “95 KİLOMETRELİK AVANTAJ”

Köprü girişlerinin 35 dolar artı KDV olacağını belirten Gönenli, Avrupa’daki otoyollara göre uygun bir fiyat olduğunu dile getirdi. ‘Proje, İzmir’den İstanbul’a ulaşım konusunda 95 kilometrelik bir avantaj sağlayacak’ diyen Gönenli, Kuzey Marmara Otoyolu, Çanakkale Boğaz Geçişi ve bağlantı yolları gibi yeni yatırımlarla bölünmüş yollardan daha çok otoyol çalışmalarına ağırlık verileceğini kaydetti.

BAŞKAN AKYILDIZ: “MÜHENDİSLİK ALANINDA ÖNEMLİ BİR PROJE”

İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, otoyol projesinin ve körfez geçişinin konforlu ulaşım sağlayacağını ve trafiği rahatlatacağını ifade ederek, mühendislik alanında da önemli farklar sağlandığını vurguladı.  Üyeler ile birlikte projeyi inceleme fırsatı bulduklarını söyleyen Akyıldız, açılış gerçekleşmeden önce yeni bir teknik gezi düzenlemek istediklerini belirtti.

 

“ODALARIN ASLİ GÖREVİ ÜYELERİN SORUNLARINI ÇÖZMEK”

İMO Bursa Şubesi’nin çalışmalarını anlatan Başkan Akyıldız, meslektaşlara yönelik etkinliklerin kış ayı ile birlikte arttığını kaydederek, “İMO Bursa Şubesi olarak 1988 yılından bu yana tüm kamu kurum ve kuruluşları ve meslektaşlarımızla aynı mesafede diyaloğumuzu sürdürüyoruz. Meslek alanımız dahilinde değerlendirmelerimizi ve çalışmalarımızı yapıyoruz. 3 bin 700 üyemiz ile İMO Bursa Şubesi olarak akademik odalar içerisinde önemli bir ağırlığa sahibiz ve meslektaşlarımızın haklarını savunmak için mücadele ediyoruz. Eğitimlerimiz ve kurslarımızla mesleki gelişimlerine destek olmaya çalışıyoruz. Meslektaşlarımızın hak ettiğini alma ve meslek içi eğitimler konusunda eksiklikleri var. Biz bunların değişmesi için çalışmalar yürütüyoruz.  Odaların asli görevleri bunları gidermektir” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…