Home GÜNCEL JEBELTOUBKAL’DA İLK TÜRK DAĞCILAR

JEBELTOUBKAL’DA İLK TÜRK DAĞCILAR

- Guncellenme Tarihi: 5 Kasım 2015 09:17
2 min read
JEBELTOUBKAL’DA İLK TÜRK DAĞCILAR için yorumlar kapalı
0

Bursa merkezli Sınır Tanımayan Dağcılar Spor Kulübü tarafından düzenlenen Atlas Sıradağları JebelToubkalzirve tırmanışı kuvvetli tipi ve rüzgâra rağmen başarıyla gerçekleşti.  Sınır Tanımayan Dağcılar Spor Kulübü Başkanı M. Fahir Denizman liderliğinde yola çıkan ekibe, yaşamını Fas’ın başkenti Rabat’ta sürdüren dağcı Baki Akkuş rehberlik yaparken, ekibe Ereğli (Erdak) ve Mersin (Merdak) dağcılık kulüplerinden birer sporcu da eşlik etti.

dağcılar

JEBEL TOUBKAL’A ZORLU TIRMANIŞ

JebelToubkal zirve faaliyeti, katırlarla ulaşılan 3.207 metredeki ana kamptan başlayarak yerel rehber eşliğinde klasik rotadan 4 km uzaklıkta ve yer yer 25 derecelik tırmanışla başladı, irtifa yükseldikçe rüzgâr ve yağış arttı, ısı -10 dereceye kadar düştü. Gruptaki 6 dağcı, olumsuz hava koşullarını dikkate alarak 3.800 metrede faaliyeti sonlandırarak ana kampa döndü. Kalan 8 dağcı ise tipi halinde kar yağışı ve çok sert esen rüzgâra rağmen 4.167 metrelik zirveye tırmanışı tamamladı.

Fas-Türkiye arasında dostluk köprüsü kurmayı ve kıtalararası dostluk rüzgârı estirmeyi amaçlayan Bursalı dağcı grubu, JebelToubkal’a tırmanan ilk Türk dağcılar olarak tarihe geçtikleri zirvede “İki Kıta, Tek Yürek” yazılı afişi açtı… Grup fotoğraf çekiminin ardından ana kampa geri döndü.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …