Home GÜNCEL ESNAF DOSTU BAŞKANIN YAPTIĞINA BAK!

ESNAF DOSTU BAŞKANIN YAPTIĞINA BAK!

- Guncellenme Tarihi: 20 Ekim 2015 14:12
3 min read
ESNAF DOSTU BAŞKANIN YAPTIĞINA BAK! için yorumlar kapalı
0

DAHA BİRKAÇ HAFTA ÖNCE NİLÜFER’ BÖLGESİNDEN VERİLEN OYLARLA ESNAF DOSTU BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİĞİNİ ÖNE SÜREN MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ TÜRKYILMAZ, EKMEK TEKNESİ YANAN TİRİLYE ESNAFIYLA GÖRÜŞME ZAHMETİNDE BİLE BULUNMADI.

MUDANYA (2)

Tirilye’de seçim turu atan Türkyılmaz, bir geçmiş olsunu bile esnafa çok gördü. Mudanya’nın Tirilye mahallesinde çıkan yangında balık tezgâhlarına ait iki baraka yanarak küle döndü. Yangının ardından Mudanya Belediyesi’ne başvuran mağdurlar, “Liman, Tarım Bakanlığı’nda onlara başvurun biz yardım etmeyiz” yanıtını aldı. Yangının üzerinden günler geçmesine rağmen yetkililerden herhangi bir yardım göremeyen esnaf, başının çaresine bakmanın yollarını arıyor. Yangın sonrası temizliğini kendi imkânları ile gerçekleştiren mağdur esnaflardan bir tanesi, zarar gören balıkların meydana getirdiği pislik ve kokuya karşı kısıtlı imkânlarla mücadele ettiklerini dile getirdi.

“HERKES FOTOĞRAF ÇEKİYOR, YARDIM EDEN YOK”

Yangında barakası yanan esnaflardan Figen Mersin, “Aradık, yardım istedik. Gelen giden fotoğraf çekiyor, herhangi bir yardım göremedik. Mudanya Belediyesi’ne gittik. Başkanla görüşmek istedik. Başkan bizimle görüşmedi. Başkan Yardımcısı Metin Şen’e yönlendirdiler. O da Tirilye limanının Tarım Bakanlığı’nda olduğunu yardım talebinin onlara yapılması gerektiğini söyleyerek bizi gönderdi. Biz kiramızı ve işgaliye bedelini Mudanya Belediyesi’ne ödüyoruz. Kimden yardım isteyeceğimizi şaşırdık” dedi. Mersin, “Temizliğini de ilaçlamasını da kendimiz yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ekipleri geldi, ilaçlama yaptılar ama balıklar sürekli sinek yapıyor. Lokum dağıtmaya gelen belediye başkanı bize uğramadı bile.” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …