Home GÜNCEL ÇIRAĞAN SÖYLEŞİLERİ’NDE ÇEK-SENET KONUŞULDU

ÇIRAĞAN SÖYLEŞİLERİ’NDE ÇEK-SENET KONUŞULDU

- Guncellenme Tarihi: 16 Ekim 2015 11:03
4 min read
ÇIRAĞAN SÖYLEŞİLERİ’NDE ÇEK-SENET KONUŞULDU için yorumlar kapalı
0

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi’nin geleneksel hale gelen Çırağan Söyleşileri’nin Ekim ayı konuğu İş Hukuku Uzmanı Avukat Ahmet Pöge oldu.

TÜMSİAD (5)

BURSA- Moderatörlüğünü TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı R. Hakan Ziya’nın yaptığı ve TÜMSİAD Bursa şubesi üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği söyleşinin açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan son günlerde yaşanan olumsuz gelişmelerden üzüntü duyduğunu ifade ederek, “Ülkemizin geleceği için canını feda eden tüm şehitlerimize saygılarımı ve minnetimi sunuyorum. Şu anda en önemli ihtiyacımız birliktelik ve kardeşlik. TÜMSİAD ailesi olarak bu konunun özellikle üzerinde duruyoruz. Bunu ticaretimizle, çalıştaylarımızla, sosyal etkinliklerimizle, sosyal sorumluluk projelerimizle yaşatmak ve yaymak istiyoruz” dedi. İş Hukuku Uzmanı Av. Ahmet Pöge’ye de söyleşiye katıldığı için teşekkür eden Başkan Arslan, TÜMSİAD ailesi olarak böyle bir etkinlik gerçekleştirdiğimiz için çok memnunuz. Daha da güzel etkinliklere ev sahipliği yapacağız. Bizi izlemeye devam edin” diye konuştu.

AHMET PÖGE: MALİ SİCİL OLUŞTUKÇA SUÇLAR ORTADAN KALKACAKTIR

Çek-senet ve fatura düzenlenmesinde dikkat edilmesi gerekenlerveyeni çek kanunu hakkında TÜMSİAD Bursa Şubesi üyelerine pratik bilgiler veren Av. Ahmet Pöge isebir ülkede öncelikli olarak can, hemen ardından da ticari güvenliğin geldiğini belirterek, “Bu iki güvenliği sağlayamazsanız o ülkede kaos oluşur. Biz ticaret hayatında standartları oluşturarak insanları mali açıdan sicile tabi tutmaya başladığımızda her şey rayına oturacak. Batıda da ticaret hayatının korunduğu yasalar hemen hemen aynıdır” dedi.

Batıyla Türkiye arasındaki farkın standartlar olduğunu belirten Av. Pöge, “Bizdeki çek kanunu Avrupa ülkelerinden derlenerek yapılmış. Özüne bakarsak iyi bir kanun. Ancak eskiden çek-senetle ilgili suç unsuru oluşan durumlarda hapis cezası olduğu için, hapis cezasının bir anda ortadan kaldırılması bizi sudan çıkmış balığa çevirdi. Böyle bir suçta hapis cezasının olmaması da bize özgü bir durum değil. Batıda ekonomik suça ekonomik ceza ilkesi işliyor” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları Sayısını 100’e Çıkartacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine …