Home GÜNCEL MHP’den dikkat çeken çağrı!

MHP’den dikkat çeken çağrı!

- Guncellenme Tarihi: 2 Eylül 2015 16:47
8 min read
MHP’den dikkat çeken çağrı! için yorumlar kapalı
0

29 Ağustos 2015 saat 16:00’da başlayıp yaklaşık on saat süren, elli hektar çam ormanımızı, zeytinliklerimizi ve meyve bahçelerimizi yok eden orman yangını ile ilgili MHP İl Başkanlığı olarak öncelikle çok üzüldüğümüzü, bu durumu kabul edemediğimizi ve olayın tüm gerçekliği ile aydınlatılması için takipçisi olacağımızı isteriz.

Nedeni ne olursa olsun, nasıl başlamış olursa olsun olayın bir cinayet olduğunu, 2,5 milyon nüfuslu kentimizin ciğerlerinin yakıldığını ve faillerinin bulunup cezalandırılması için gereken hassasiyetin gösterilmesini Valiliğimizden ve güvenlik güçlerimizden talep ediyoruz. Konunun bu anlamda takipçisi olacağız.

Her zaman olduğu gibi hatalı yatırımlar, yanlış uygulamalar, adam kayırmalar vb. nedenlerle gerektiği gibi yeterli ve anında müdahalenin yapılamamış olması, yangını ve ortaya çıkan zararı büyütmüştür.

Belediye Başkanımız ve ekibi satın alınan itfaiye araçları önünde fotoğraf çektirmeyi yeterli görmekte, ancak tüm kurumlarda olduğu gibi bu araçları kullanacak kullandıracak gerekli planlamaları yapacak ekipleri yönlendirecek yetkin kişileri kenara koyup, kendi kadrolarını oluşturma düşüncesi ile kurumları yapılandırmaktadırlar.

Önemli yatırımlarda Bursa’nın yetiştirdiği uzman kadrolara, kuruluşlara hiçbir zaman danışılmamış her zaman ben yaptım oldu mantığıyla göstermelik satın almalar, yatırımlar yapılmıştır. Basit bir örnek verecek olursak; Belediyemiz Heli Taksi adıyla ulaşım amaçlı helikopteri ulaşım filosuna katarken, bu araçların üniversal, gerektiğinde yangın söndürme, acil müdahale aracına dönüştürülebilecek özellikte olmalarını tercih etmemişrtir. Bu sebeple satın alınan helikopterler yangın anında alanda bekletilmiştir.

Amacımız kötülemek veya kimseyi yermek değildir. Ancak Bursa’mızın ihtiyaçları planlanmamış veya yanlış planlanmıştır. Bu kaotik durum maliyet, zaman emek kaybı olarak ortaya çıkmıştır. Bu hatalı , yersiz , maliyetli projelerle ilgili- tespitlerimizi çok yakında Bursa kamuoyu ile paylaşacağımızı şimdiden belirtiriz. Evet olanlar oldu, şimdi bundan sonrası önemli.

Bu elim olay sonucunda tüm Bursa Kamuoyunun dilinde, yangın ile kaybettiğimiz bu arazilerin , deniz manzaralı görünümü , havası ve konumu birilerinin iştahını kabarttığı bu güzide alanın yeni bir rant alanı olacağı korkusu vardır.

MHP İl Başkanlığı olarak buradan basın aracılığıyla tüm Bursa’ ya ve Türkiye’ye sesleniyoruz; Bilinsin ki oturup üzüntülerimizi belirtip köşemize çekilmeyeceğiz. Bu araziler tüm Bursalının ortak malıdır, Bursa’nın ve Marmara Bölgesinin ciğerleri, cennetidir. Hiç kimse ve kurum, bu arazileri, köylümüzün zeytinliklerini, meyve bahçelerini başka amaçlarla kullanmak için, RANT için parsellemeye, farklı imar planları yapmaya kalkışmasın. Partimizde bu konuyu takip edecek uzmanlardan oluşan bir komisyon oluşturulmaktadır. Ayırım yapmadan her kesimle irtibatlı olarak yapılacak çalışmalar komisyonumuz tarafından takip edilecek ve yapılan çalışmalar Bursalılar ile paylaşılacaktır. Konu ile ilgili bize yardımcı olmak isteyen, birlikte çalışmak isteyen kişi ve kuruluşlara kapımız daima açık olacaktır. Bu amacımızı perçinlemek , kaybedilen orman zenginliğimizi geri kazanmak adına bu günden bir kampanyanın başlatılmasını istiyoruz.

Orman Bölge Müdürlüğümüz , Tarım Müdürlüğümüz , konuyla ilgili Sivil Toplum Kuruluşları ve bölge köylülerimiz tarafından yapılacak ortak çalışma ile ağaçlandırılabilir bölgeler belirlenmeli , planlanacak olan yeniden ağaçlandırma çalışmaları ile bölgeye yeniden orman vasfını kazandırmak için gerekli hazırlıklar yapılmalıdır.

İnanıyoruz ki tüm Bursa halkı, dernekler, spor kulüpleri, okullar, sanayiciler, işadamlarımız bu bölgeye ağaç dikmek için yarışacaktır. MHP İl Başkanlığı olarak yapılacak çalışmalarla gelecek nesillere, çocuklarımıza ormanlarımızı teslim etmek amacımızla tekrar geçmiş olsun diyor saygılar sunuyoruz

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Biz Gençlerimize Güveniyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gen…