Home GÜNCEL SICAK HAVA YAŞLILAR İÇİN DE RİSK…

SICAK HAVA YAŞLILAR İÇİN DE RİSK…

- Guncellenme Tarihi: 20 Ağustos 2015 12:29
4 min read
SICAK HAVA YAŞLILAR İÇİN DE RİSK… için yorumlar kapalı
0

Uzm.Dr. Buket Gökpınar, “Kalp krizi ve inme gibi problemler sıcak yaz aylarında daha sık yaşanır. Hatta bazı ilaçların etkinliği değişebilir. Bu nedenle yaşlı insanların sağlık kontrollerini ihmal etmemeleri ve özellikle tansiyonlarını daha sık ölçtürmeleri gerekir.”

Özel Medicabil Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Buket Gökpınar, “Kalp damar hastalıkları, böbrek yetmezliği, diyabet, astım gibi kronik hastalıkları olan yaşlılar için aşırı sıcaklar risk teşkil eder” dedi.

Yaz mevsiminde aşırı ve bunaltıcı sıcaklardan ötürü vücutta sıvı ve elektrolit kaybı yaşandığına, yine sıcak havalarda kalbin iş yükü arttığına ve tansiyon düzensizlikleri baş gösterdiğine dikkat çeken Dr. Gökpınar, “Kalp krizi ve inme gibi problemler sıcak yaz aylarında daha sık yaşanır. Hatta bazı ilaçların etkinliği değişebilir. Bu nedenle yaşlı insanların sağlık kontrollerini ihmal etmemeleri ve özellikle tansiyonlarını daha sık ölçtürmeleri gerekir. Tansiyon düzenleyici ya da idrar söktürücü ilaçların, doktor takibinde doz ayarlaması yapılması gerekebilir” şeklinde konuştu.

Açıklamasında, sıcak havaların bağırsak enfeksiyonlarına da sebep olabileceğini dile getiren Özel Medicabil Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Buket Gökpınar, “Sıcak havalarda bağırsak enfeksiyonlarına sebep olabilen bakteriler, yiyeceklerde daha kolay üremektedir. İyi yıkanmayan sebze ve meyveler, bağırsak enfeksiyonlarına sebep olabilir. Sıcak yaz döneminde artan mikrobik bağırsak enfeksiyonlarından korunmak için hijyen kurallarına daha çok dikkat edilmelidir” diye konuştu.

Bilhassa yaşlıların güneşte uzun süre kalmamaları, bol sulu gıda ve içecekleri tüketmeleri, ağır yemeklerden kaçınmaları ve hafif yemekleri tercih etmeleri gerektiğini hatırlatan Dr. Gökpınar, “Temizliği ve bakımı yapılmayan klimalar, alerjik ve mikrobik hastalıklara neden olabilir. Klima ve soğutma sistemlerinin düzenli bakımının yapılması, özellikle de yaşlıların pnomoni (zatürre)’ ye yatkınlığı kolay olduğundan önemlidir” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…