Home GÜNCEL BTÜ KESTEL YERLEŞKESİ ÇALIŞTAYI TAMAMLANDI…

BTÜ KESTEL YERLEŞKESİ ÇALIŞTAYI TAMAMLANDI…

- Guncellenme Tarihi: 10 Ağustos 2015 15:43
9 min read
BTÜ KESTEL YERLEŞKESİ ÇALIŞTAYI TAMAMLANDI… için yorumlar kapalı
0

Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) Kestel Yerleşkesi Çalıştayı geçtiğimiz gün Kestel Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Bursa protokolünün yoğun katılımıyla gerçekleşen çalıştayın açılış konuşmasını yapan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “BTÜ çok iyi planlanmış yeni kampüsü ile bir bütün olarak büyük başarılara imza atacaktır” dedi.

Kamulaştırma çalışmaları hızla devam eden ve Kestel Çataltepe bölgesinde yapılacak olan yeni yerleşkenin nasıl olması gerektiği ile ilgili şehrin önde gelen isimleri ve kurumlarının fikirlerini almak amacıyla BTÜ tarafından düzenlenen çalıştaya, AK Parti Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Kestel Kaymakamı Ziya Polat, Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Rektör Prof. Dr. Arif Karademir ve ilgili kamu kurumlarının yöneticileri ile BTÜ öğretim üyeleri katıldı.

Sanayi ile yan yana koşuyoruz…

Kestel’de faaliyet gösteren STK’ların yöneticilerinin de katıldığı çalıştayın ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan BTÜ Prof. Dr. Arif Karademir, “Üniversitemizin, yeni nesil araştırmacı üniversite olması yolunda planlamalar ve çalışmalar yürütüyoruz.  Güncel ve ihtiyaç duyulan bilgiyi üreten, ilgili sektörlerle hızla paylaşan ve sanayi dünyası ile iç içe olan, yan yana koşan bir üniversite olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Büyük başarılara imza atacağız…

Mezunları yüksek rağbet gören ve istihdam edilen bir bilim yuvası olma yolunda ilerlediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Karademir, “Öncelikle mezunları yüksek rağbet gören ve istihdam edilen, akademisyenleri çalıştıkları ilgili sektörlerle çok yakın çalışan, projeler üreten, toplum ile arasında bariyerler olmayan, farklı bir dil kullanılamayan, ulaşılabilir, paydaşlarına yakın, problem çözen, sanayici ve toplumla aynı dertleri hisseden bir bilim yuvası olma yolunda ilerliyoruz” şeklinde konuştu. Kestel yerleşkesinin iyi planlanmasının çok önemli olduğunu da vurgulayan Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, “BTÜ çok iyi planlanmış yeni kampüsü ile bir bütün olarak büyük başarılara imza atacaktır” dedi.

Torun: Eğitimde ciddi atılımlar yapıldı…

Türkiye’de 2002 yılından bu yana ciddi atılımların yapıldığına dikkat çeken AK Parti Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun ise, bu atılımların önemli bir kısmının eğitim alanında yapıldığını belirtti. Bu süre zarfında hem devlet hem de vakıf üniversitelerinin sayısının arttığının altını çizen Torun, BTÜ’nün de kısa süre önce kurulmasına rağmen oldukça iyi bir pozisyonda olduğunu ifade ederek, Kestel Yerleşkesi’nin tamamlanmasıyla daha da başarılı olacağını söyledi.

Sarıbal: Ortak akılla hareket edilmeli…

Kestel yerleşkesinin yapım aşamasında atılacak her adımın ortak akıla dayandırılması gerektiğini vurgulayan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da, “Atılacak olan her adımın ortak akılla yapılması ve her kesimin olurunun alınması çok daha değerli olacaktır. Üniversite kurmak ve mezun vermek oldukça önemli ama sonrasında o mezunların iş bulması için de çalışmalar yürütmeliyiz” diye konuştu.

BTÜ’nün şehrin tamamına hitap eden bir üniversite olduğunu dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da, BTÜ’nün kısa zamanda oldukça önemli bir yol kat ettiğini belirtti.

BTÜ’nün sadece Kestel’e değil şehrin doğusuna hizmet vereceğini hatırlatan Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ise, “Kestel’de yapılacak olan yeni kampüsü ile BTÜ, şehrin doğusu ile bütünleşecektir. Bu bütünleşmeyi sağlayabilmek için ulaşım oldukça önem arz etmektedir. Bu ulaşım şu durumda sağlanıyor. Metro batıda Uludağ Üniversitesi’ne doğuda BTÜ’ye kadar uzanıyor. Bunun dışında dört yurt alanının imar planını hazırladık. Öğretim görevlileri için konut çalışmalarını sürdürüyoruz. Kısacası Kestel’in eğitim, kültür ve turizm alanında öncü bir ilçe olması için çalışıyoruz” dedi.

Kestel Yerleşkesinin özellikleri çalıştayda ele alındı…

Açılış konuşmalarının ardından geçilen ve moderatörlüğünü BTÜ Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama BölümüÖğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gül Atanur’un yaptığı oturumda, Yüksek Mimar Recai Coşkun, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayriye Eşbah Tunçay, Kestel Yerleşkesinin özellikleriyle ilgili uzmanlık alanlarına giren konulara ilişkin sunular yaptı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…