Home GÜNCEL Şehir hastanesi bilmecesi

Şehir hastanesi bilmecesi

- Guncellenme Tarihi: 4 Ağustos 2015 13:06
4 min read
Şehir hastanesi bilmecesi için yorumlar kapalı
0

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, 7 Haziran seçimleri öncesinde Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı tarafından temeli atılan Şehir Hastanesi’yle ilgili bir soru önergesi verdi.

Temel atıldığı günden bu yana bir inşaat çalışmasına girişilmeyen hastanenin Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre henüz projesinin tamamlanmadığını ve ruhsatının alınmadığını hatırlatan Dr. Ceyhun İrgil, Sağlık Bakanı’na şunları sordu:

HANGİSİ ŞEHİR HASTANESİ?

9 Mayıs 2015 tarihinde tarafınızdan temeli atılan Bursa Şehir Hastanesi ise, İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre ruhsat ve projesi tamamlanmayan ve daha inşaatı başlayacak olan hastane hangisidir?

İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre ruhsat ve projesi tamamlanmayan ve daha inşaatı başlayacak olan hastane Bursa Şehir Hastanesi ise, 9 Mayıs 2015 tarihinde tarafınızdan temeli atılan inşaat hangi hastaneye aittir?

KAMUOYU YANILTILDI MI?

9 Mayıs 2015 tarihinde temeli atıldığı iddia edilen Bursa Şehir Hastanesi’nin temel atma töreni aşamasında ruhsatı, projesi olmadığı doğru mudur?

Proje ve ruhsatı olmadığı İl Sağlık Müdürümüz tarafından açıklanan hastanenin ayrıca tahsis işleminin Danıştay tarafından iptal edilmiş olmasına ve arsa mülkiyetinin davalı olmasına rağmen seçim öncesi yapılan temel atma töreni kamuoyunu yanıltma anlamına gelmez mi?

Kamu-Özel ortaklığı yöntemiyle yapılması planlanan Bursa Şehir Hastanesi’nin ihalesi ne zaman yapılmıştır? Kaç firma katılmıştır? İhaleyi hangi firma, ne kadar bedelle almıştır? İhaleyi Cumhurbaşkanlığı saray inşaatı yapan firmanın kazandığı doğru mudur? Bu firmaya bu ihalede ve başkaca şehir hastaneleri ihalelerinde ayrıcalık tanınmış mıdır? Bu firma başka kaç hastane ihalesi kazanmıştır?

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ NE DEMİŞTİ?

Bursa Tabip Odası’nın seçim kandırmacası olarak nitelediği Şehir Hastanesi’ne ilişkin geçtiğimiz hafta Bursa İl Sağlık Müdürlüğü bir açıklama yapmıştı. Açıklamada; “Büyükşehir Belediyemizden de imar uygulamaları ile alakalı süreç arsa anlamında bitirildi. Şu anda firmamız projelerin çizimiyle ilgili süreci tamamlamaya çalışıyor. Projeler bittikten sonra da ruhsat aşamasına gelinecek ve en kısa zamanda da inşaata başlamayı planlıyoruz” denmişti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…