Home GÜNCEL Besaş Personeline İlkyardım Eğitimi

Besaş Personeline İlkyardım Eğitimi

- Guncellenme Tarihi: 4 Ağustos 2015 14:24
4 min read
Besaş Personeline İlkyardım Eğitimi için yorumlar kapalı
0
BESAŞ’TA BÜTÜN ÇALIŞANLARA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU KAPSAMINDA TEMEL İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ.

Bursa’nın en büyük ekmek üretim tesisi olan BESAŞ’ta bütün çalışanlara temel ilk yardım eğitimi verildi.
Bursa Kızılay’ı tarafından BESAŞ yemekhanesinde düzenlenen ilk yardım eğitimine çeşitli birimlerde görevli 100 personel katıldı. Eğitimlerde personellere ’ilk yardım nedir, nasıl yapılır, temel yaşam desteği, Heimlich manevrası, şok pozisyonu, koma pozisyonu, hasta ve yaralı taşıma teknikleri’ uygulamalı olarak gösterildi. Eğitimde ayrıca ’kanama çeşitleri, kanama ve yaralanmalarda ilk yardım, yanık, sıcak çarpması ve donanımlarda ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, bilinç bozukluklarında ilk yardım, zehirlenme ve hayvan ısırmalarında ilk yardım’ konuları da anlatıldı.
İlk yardımın, hem iş yerlerinde hem de günlük hayatta yaşanabilecek kazalarda önemli olduğunu kaydeden BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, “Çağdaş toplumlarda insanların temel sağlık bilgisine sahip olması gerekir. İlk yardım bilgi ve becerisini toplumdaki her bireyin öğrenmesi şart. Kamu ve özel kurumlarda mutlaka ilk yardım eğitimi almış personel bulundurulmalıdır. Ülkemizde meydana gelen trafik ve iş kazaları nedeniyle binlerce kişi ölmekte, yüz binlerce kişi yaralanmakta ve sakat kalmaktadır. Bilinçli bir şekilde yapılan ilk yardım, insanların hayatını kurtarır, ancak ilk müdahaleyi eğitimli kişilerin yapması gerekir. Bu konuda bilgi sahibi olmayan insanların varsayımlarla hareket etmeleri yaralı için maalesef çok üzücü sonuçlara yol açabiliyor. Bunun önüne geçebilmemiz için ilk yardım eğitimi almak şart. Biz de BESAŞ olarak personelimize ilk yardım eğitimi veriyoruz” dedi.
Hizmet içi eğitimlere büyük önem verdiklerini belirten BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan da, “Bursa’mızın en büyük ekmek üretim tesisinde çalıştığımızın şuuruyla kendimizi sürekli geliştirmeyi hedefliyoruz. Böylesi önemli bir yerde çalışan personellerimizin olası kritik durumlarda ilk yardım müdahalesini yapabilmesi için bu eğitimi verdik. eğitimin başarılı geçtiği kanaatindeyim. Şirket olarak kalite politikamızda da belirttiğimiz üzere bizim için en değerli varlık her zaman insandır” diye konuştu.

Kaynak:Hürriyet.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…