Home GÜNCEL Necati Polat bilmecesi

Necati Polat bilmecesi

- Guncellenme Tarihi: 3 Ağustos 2015 16:07
5 min read
Necati Polat bilmecesi için yorumlar kapalı
0

AK Parti Bursa İl Teşkilatı Yürütme Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevinden uzaklaştırılan Necati Polat, 25 Temmuz Cumartesi günü, gece saat 23.00 sularında evine giderken silahlı saldırıya uğradı.

Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü oğlu ile beraber Nilüfer Beşevler’deki evine dönen Polat, evinin bulunduğu sokağa girerken, aniden arabasının camı kırıldı.  Ertesi gün aracını servise bırakan Polat, servis görevlilerinin arabanın içinde mermi çekirdeği bulduklarını öğrenenince şaşkınlık yaşadı. Polat, olayın araştırılması için savcılığa başvurdu.

2 Yıldan beri AK Parti Bursa İl Teşkilatı Yürütme Kurulu Üyeliği ve  Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Necati Polat, 27 Temmuz Pazartesi günü AK Parti İl Teşkilatı görevinden uzaklaştırıldı. Gençlik yıllarından beri siyasetle iç içe olan Polat’ın, Bursa’da yaşadığı 30 yıldan fazla zaman içinde Paralel Yapı örgütlenmesini çok iyi tanıdığı, araştırdığı,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlık döneminde Paralel yapıya karşı başlattığı mücadeleyi Bursa’da en iyi şekilde temsil ettiği biliniyor.

Kongre sonrası İl Başkanı Cemalettin Torun yönetiminin en güçlü ismi haline gelen Polat, Sosyal İşler Başkanı olarak İl Divanına dahi girdi. Daha önce yine Torun döneminde iki başkan yardımcısı daha görevden alındığı halde hiçbir tepki oluşmazken, Polat’ın Başkan Yardımcılığı görevinden azledilmesi Bursa Basınında ve Ak Parti camiasında büyük yankı uyandırdı, birçok köşe yazarı “Polat, neden görevinden alındı” sorusunu sütunlarına taşıdı. Tüm bunlara Polat’ın aracın kurşunlaması olayı da eklenince bilmece büyüdü.

Olayla ilgili görüşlerini almak için ulaştığımız Necati Polat konuyla ilgili; “Siyasete Refah Partisi döneminde girdiğini ve kendisinin paralel yapı ile mücadelesinin Refah Partisinde olduğu dönemlere dayandığını ifade etti. Polat, “Ak Parti’ye girdiğimden beri paralel yapı ile çok ciddi manada mücadele ettim. Onların yapılandığı alanlarda önemli çalışmalar yaptım. Partimin tarafıma verdiği görevi yerine getirdim. Görevden alınmam İl Başkanımızın tasarrufudur.” dedi.

Polat, aracının kurşunlanmasıyla ilgili olarak ise şunları söyledi. “Ben ticaret yapıyorum, iki kurumsal firmaya ürün veriyorum, ticari bir husumetim, alacak verecek davam yok, ailemin tümü memlekette, onlarla ilgili de bir durum söz konusu dahi olamaz, eğer aracıma isabet eden kör bir kurşunsa üzerinde konuşmaya bile gerek yok, ben ne ile karşı karşıya olduğumu öğrenmek istiyorum, güvenlik güçlerimiz konuyu inceliyorlar” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…