Home GÜNCEL Gemlik Körfezi’nde 2050 tehlikesi

Gemlik Körfezi’nde 2050 tehlikesi

- Guncellenme Tarihi: 30 Temmuz 2015 09:48
7 min read
Gemlik Körfezi’nde 2050 tehlikesi için yorumlar kapalı
0

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı ve Gemlik Kent Konseyi’nin birlikte organize ettiği, “Marmara Denizinde Yasadışı Su Ürünleri Avcılığının Önlenmesi” konulu toplantı, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapıldı. Karacabey- Kurşunlu, Armutlu-Bozburun, Gemlik-Kumla-Karacaali-Narlı sahilleri ve bu hatların doğusunda kalan Marmara Denizinin tamamında gerçekleşecek mücadele için işbirliği kararının çıktığı toplantıya çok sayıda önemli kurum ve kuruluşun temsilcisi de katıldı.

Toplantıya Marmara Denizine Kıyısı bulunan ilçelerin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri, Jandarma Komutanlıkları, Emniyet Müdürlükleri, Belediye Başkanlıkları, Liman Başkanları, Köy Muhtarlıkları, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanlıkları, Özel Liman İşletmeleri, Balık Hali Müdürlüğü, Balık Halindeki Dükkân Sahibi Firma Yetkilileri, Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri katılacak. Toplantıya Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim ve Yürütme Kurulu üyeleri ile Belediye Başkanı Refik Yılmaz ev sahipliği yaptı. Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanı Tayfun Paşaoğlu’da toplantıda yer aldı.

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı’nın da ilgiyle takip ettiği toplantının açış konuşmasını Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim yaptı. Gemlik Kent konseyi Başkanı Mukaddes Serim, toplumsal duyarlılık kapsamında, birçok konuda olduğu gibi, gelecek kuşakları da yakından ilgilendiren sahillerin güvenliği, su ürünlerinin geleceğinin yapılandırılması ve korunması gibi önemli bir konuda ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

unnamed (15)

Toplantının organizasyonunda önemli bir rol oynayan Bursa İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik’te, Su Ürünlerinin Türkiye Genelinde 43 ilde yoğun faaliyet gösterdiğini belirtti. Yasadışı Avcılığın önlenmesi, sahillerin korunması konusunda Su Ürünleri Kanununun sadece Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Müdürlüklerine değil, kooperatifler, belediye başkanlıkları, kaymakamlıklar, balıkçılar, halk, liman başkanlıkları ve muhtarlıklara bile önemli görevler ve yetkiler verdiğini anlatan Ömer Çelik, Su Ürünleri varlıklarının korunması gerektiğine dikkat çekti.

Sahil Güvenlik Komutanı Tayfun Paşaoğlu’da, tek mücadeleci kurumun sahil güvenlik, gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü ile su ürünleri müdürlüğünün olmadığını vurgulayarak, yerel yönetimler ve kooperatiflere de büyük görevler düştüğünü açıkladı. Özellikle topyekûn eğitimin şart olduğunu savunan Paşaoğlu, sahillerin güvenliğinin sağlanması ve yasadışı avcılığın önlenmesi konusunun birkaç kuruma bırakılması halinde 2050 yılında Gemlik Körfezi diye bir şeyin kalmayacağını iddia etti.

unnamed (16)

Toplantı, diyalog ve işbirliklerinin aralıksız devam etmesi gerektiğini kaydeden Tayfun Paşaoğlu, Sahil Güvenlik olarak her kurum, kuruluş, kooperatif ve belediye ile işbirliğini devam ettireceklerini ifade etti. Paşaoğlu, iki yıllık Sahil Güvenlik Çalışmalarını da slayt gösterimle masaya yatırdı.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürü İsmail Arabacı ve Su Ürünleri Mühendisi İbrahim Başol’da açıklamalar yaptı. Gelinen kritik noktalara dikkat çekip, su ürünleri istatistikleri konusunda bilgiler veren Arabacı ve Başol, özellikle yasak avlanma konusunda radikal işbirliklerinin sürmesi gerektiğine işaret ettiler. Kooperatif yetkilileri de sorunlarını anlatarak, çözüm yolları konusunda yetkililerden destek beklediklerini kaydettiler.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa Gürsu’da Gençler Parkı Yaktı!

Bursa’nın Gürsu ilçesinde parkta ısınmak isteyen gençler, çocuk parkındaki oyun alan…