Home GÜNCEL Yıldırım sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Yıldırım sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

- Guncellenme Tarihi: 28 Temmuz 2015 12:27
3 min read
Yıldırım sokak hayvanlarına sahip çıkıyor için yorumlar kapalı
0
Yıldırım’daki sokak hayvanlarına yönelik yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali,  “Ekiplerimiz, son bir aylık dönemde 715 hayvanı tedavi etti. 352 hayvan sokaklardan toplanarak Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sahipsiz Hayvan Bakım Evi’nde barınmaları sağlandı” dedi.
Yıldırım Belediyesi, insana verdiği değerin yanında sokak hayvanlarını da unutmuyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü Ekipleri, son bir ay içerisinde 715 hayvanın tedavisini gerçekleştirdi. 352 hayvan sokaklardan toplanıp barınmaları sağlanırken, 74 sokak hayvanın da hayvanseverler tarafından sahiplendirilmesi sağlandı. Sahipli 13 hayvan kayıt altına alınırken, 172 hayvan da bakım ve tedavi süreçlerinin tamamlanmasının ardından doğal yaşam alanlarına bırakıldı. Yine sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının susuz kalmamaları için, farklı bölgelere çok sayıda su kabı konuldu, binlerce plastik su kabı da muhtarlıklar aracılığı ile vatandaşlara dağıtıldı.
HAYVANLARA EZİYET EDİLMEMELİ
Hayvanların da yaşama hakkı bulunduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bu canlılar da hayatın bütününde yer alıyor. Yaşama haklarına saygı göstererek bizden yalnızca şefkat bekleyen hayvanlara eziyet edilmemeli.” diye konuştu. Sahiplendikten sonra bakılamayan hayvanların sokaklara bırakılmasının üzücü olduğunu dile getiren Başkan Edebali, “Bir anlık hevesle sahiplenilen hayvanlar bakımları ihmal edilerek sokaklarda başıboş yaşamaya terk ediliyorlar. Biz de kaderine terk edilen sokak hayvanlarının tedavisi, barınması ve sahiplendirilmesine önem veriyoruz. Çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamak adına, seminerler düzenliyor, öğrencilerimizi Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sahipsiz Hayvan Bakım Evi’nde ağırlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…