Home GÜNCEL Makedonya’lı yetim çocuklar İznik’te

Makedonya’lı yetim çocuklar İznik’te

- Guncellenme Tarihi: 23 Temmuz 2015 12:13
3 min read
Makedonya’lı yetim çocuklar İznik’te için yorumlar kapalı
0

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yaşayan Türk, Arnavut ve Makedon uyruklu 45 Yetim çocuk, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ı makamında ziyaret etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Makedonya’nın Üsküp şubesi El Hilal Yardımlaşma Teşkilatının birlikte düzenlediği  “Yetim Çocuklar Kamp” projesi kapsamında İznik’i gezdiler.

Beşinci “Yetim Çocuklar Kamp” projesi 19-29 Temmuz 2015 tarihleri arasında Bursa’da düzenleniyor. Proje kapsamında öğrencilere, eğitimlerin yanı sıra Sosyal ve Kültürel değerlerde tanıtılmakta.

Makedonya’nın Üsküp Şubesi El Hilal Yardımlaşma Teşkilatının yürüttüğü Projenin Yönetim Kurulu Başkanı Fatmir Mürtezani, Proje Koordinatörü Samit Emin  ve 45 Yetim öğrenciyi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ” Medeniyetler başkenti, Kültürler şehri ve çiniciler diyarı İznik’ e hoş geldiniz. Kültürlerin harmanlandığı bu şehirde kendi özünüzden çok değerler göreceksiniz. İnsani yardımlaşma adına yapılan bu proje için sizlere teşekkür ediyorum. Kalplerimiz birlikte vurdukça, bunu kimse sindiremez, kimse buna engel olamaz” diye konuştu.

Makedonya’nı Üsküp Şubesi El Hilal Yardımlaşma Teşkilatı Proje Yönetim Kurulu Başkanı Fatmir Mürtezani, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’a hediye sunarken, Başkan Sargın ise yetkililere çini tabak hediye etti.

Başkan Osman Sargın’ı ziyaretten sonra  Yetim Çocukları İznik Belediye Meclis Üyesi Öner Erim, İlçemizde bulunan tarihi eserleri tek tek gezdirerek bilgi verdi.  Makedonya, Üsküplü misafir yetim  öğrenciler İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde verilen yemekten sonra ilçemizden ayrıldılar.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …