Home GÜNCEL Şükriye’de Köy Günü coşkusu

Şükriye’de Köy Günü coşkusu

- Guncellenme Tarihi: 20 Temmuz 2015 13:31
3 min read
Şükriye’de Köy Günü coşkusu için yorumlar kapalı
0

Gemlik Şükriye Mahallesi Geleneksel Köy Günü Şenlikleri coşkuyla kutlandı. Gemlik Belediyesi’nin 2015 yılı Kültürel Etkinlikleri Kapsamında desteklediği organizasyon geleneksel “Laz Rallisi” başta olmak üzere, çok sayıda renkli etkinlikle şenlik havasında kutlandı. Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli ve Ahmet Avcı’nın yanı sıra Jandarma Komutanı Coşkun Çorapçı’nın da yer aldığı etkinliğe, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve sivil toplum örgütü yöneticileri de akın ettiler.

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezşi ve Şükriye Mahallesi Muhtarı Yaşar Yılmaz Baykal, geleneksel Laz Rallisi yarışmasına katılarak alkış topladılar. Köy Meydanından, şenlik alanına kadar devam eden ralliye çok sayıda Şükriyeli katıldı. Heyecan dolu Laz Rallisi büyük ilgi görüp, ayakta alkışlandı. Tahtadan yapılan el işi arabalarla hem zamana hem köyün viraj dolu yollarına karşı yarışan Şükriyeliler, davetlilere unutulmaz anlar yaşattılar.

Şükriye Köyü’nün simgelerinden birisi olan “Şeker Oğlan” oyununun yanı sıra, Halk Oyunları ekibi gösterileri, çocuk oyunları yarışması ve yetişkinler arası halat çekme yarışmasıyla şenliğe dönüşen köy günü etkinlikleri, ikram ile devam etti. “Katmer”, “Mısır Ekmeği”, “Köy Yoğurdu” ve çeşitli etli yemek ve tatlılarla dolu ikram ile devam eden şenliklerin geleneksel hale geldiği hatırlatılarak, önümüzdeki yıllarda da tüm coşkusuyla süreceği vurgulandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…