Home GÜNCEL Bursa’da gübre fabrikasında patlama!

Bursa’da gübre fabrikasında patlama!

- Guncellenme Tarihi: 19 Temmuz 2015 17:17
3 min read
Bursa’da gübre fabrikasında patlama! için yorumlar kapalı
0

BURSA’nın Gemlik İlçesinde bulunan amonyak gübre üretiminin de yapıldığı Gemlik Gübre Fabrikası’nda buhar kazanı patladı. Çevre ilçelerden de duyulan ve korkuya neden olan patlama sonrası kaza yerine AKUT, AFAD ve Sivil Savunma ekipleri sevk edildi. Yaralandığı tespit edilen Mustafa Karakol, kimyasal sızıntı önlemleriyle hastaneye kaldırıldı, kayıp olduğu belirlenen Uğur Çavdar için ise arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Ancak 4 saat süren koşuşturmaca acı haber ile bitti. Ekipler yıkıntıların arasında Çavdar’ın cansız bedenine ulaştı.

Serbest bölgede bulunan amonyak gübre üretiminin de yapıldığı Gemlik Gübre Fabrikası’nın buhar kazanı saat 01.45’te patladı. Kule şeklindeki binada meydana gelen ve çevre ilçelerden de duyulan patlama sesi vatandaşlar arasında korkuya neden olurken olay yerine; polis, itfaiye, 112, AKUT ve AFAD Arama Kurtarma ve Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri geldi.

HASTANEDE KİMYASAL SIZINTI ÖNLEMİ

Yaralı halde bulunan Mustafa Karakol, 112 Acil Servis Ekipleri tarafından ambulansla Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Kayıp olduğu belirlenen Uğur Çavdar için ise arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.
Kimyasal sızıntı ihtimaline karşı, Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi’nde önlem alınırken, personel koruyucu giysi ve maske taktı. Hastaneye getirilen Karakol, ilk müdahalenin ardından kimyasal bulaşma riskine karşı yıkandı. Karakol’un daha sonra Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi’ne sevk edileceği öğrenildi.

3. KATTAN DÜŞMÜŞ

Patlama yerindeki çalışmalar 4 saat sonra sonuç verdi. 3. kattan düştüğü belirlenen Uğur Çavdar’ın cesedi yıkıntılar arasında bulundu. Genç adamın cesedi, nöbetçi savcının talimatıyla Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Fabrika önünde bekleyen genç işçinin yakınları acı haberle yıkılırken, Çavdar’ın babasının da aynı fabrikadan emekli olduğu ifade edildi. Gemlik Cumhuriyet Savcılığı olayla alakalı soruşturma başlattı.

Kaynak:hurriyet.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…