Home EKONOMİ Yüzde 10 kesinti Ağustos maaşında!

Yüzde 10 kesinti Ağustos maaşında!

- Guncellenme Tarihi: 16 Temmuz 2015 11:57
3 min read
Yüzde 10 kesinti Ağustos maaşında! için yorumlar kapalı
0
Emekli olup çalışanların ödediği yüzde 15 Sosyal Güvenlik Destekleme Primi (SGDP) yüzde 10’a düşürüldü. Ancak kesinti emeklinin bu ay aldığı maaşa yansımadı. Temmuz ayından itibaren başlayacak uygulamayla, çalışan emeklilerin Ağustos maaşlarından itibaren yüzde 10 kesinti yapılacak.

Emekli olduktan sonra çalışanların aylıklarından yüzde 15 oranında SGDP kesiliyordu. Seçim öncesi Ak Parti yüzde 15 olan bu primi yüzde 10’a düşüreceğini açıkladı. 2015 yılı Temmuz ödeme döneminden başlamak üzere SGDP kesintisi yüzde 10 olarak uygulanacağı bildirildi. Bu ay bayram nedeniyle maaşını erken alan emekli, kesintinin yüzde 15 olarak uygulanmasına şaşırdı.
SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili, Haziran ayı tahakkkuklarının Temmuz ayında kesildiğini belirterek, yüzde 10 kesintinin Ağustos ayında alınacak maaşlarda görüleceğini söyledi. Bilgili şöyle dedi:

“SGDP, yüzde 15’ten yüzde 10’a indirildi. Ancak Temmuz ayı kesintileri Haziran ayına ait olduğu için, çalışan emeklilerin Ağustos ayında aldıkları maaşlara yansıyacak. Çünkü biz Haziran ayı tahakkuklarını Temmuz’da kesiyoruz. 1 Ağustos’tan sonra alacakları maaşta kesintinin yüzde 10 olarak uygulandığını görecekler. Emekli aylığı bin lira olan emekliden yapılan kesinti miktarı 150 liradan, 100 liraya inecek.”

’TAMAMEN KALDIRILMALI

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu 5 puanlık indirim için hükümete teşekkür ettiklerini belirterek, “Temennimiz tamamen kaldırılmasıdır. Seçimden önce bizi ziyaret eden milletvekili adaylarına konuyu aktardığımızda, yardımcı olacaklarını söylemişlerdi. Hayata geçtiğini görmek sevindirici. Bu primler, çalışan emeklinin üzerinde bir yük” diye konuştu.

Kaynak:Bursa.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…