Home GÜNCEL Şampiyonlar Yıldırım’da

Şampiyonlar Yıldırım’da

- Guncellenme Tarihi: 16 Temmuz 2015 12:13
4 min read
Şampiyonlar Yıldırım’da için yorumlar kapalı
0
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları bulunan Yıldırım Belediyespor’un yeni transferleri satrançılar Fatma Övgüm İnce ve Safiye Öykü İnce kardeşleri makamında ağırladı.
Yıldırım’ı ulusal ve uluslararası sporda ‘marka şehir’ konumuna getirmek için çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Belediyespor bünyesinde yeni kurulan satranç şubesinin şampiyon sporcularını makamında kabul etti. Avrupa Şampiyonu Fatma Övgüm İnce ve Türkiye Şampiyonu Safiye Öykü İnce’ye ziyarette; Yıldırım Belediye Spor Kulübü Başkanı İlhami Aydın, antrenörleri Yurdanur İnce ve Ferhat Kuru eşlik etti. Şampiyon sporcuların Yıldırım’ın tanıtımında önemli görevler üstleneceğini söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Fatma Övgüm ve Safiye Öykü kardeşler, ilçemizin sportif anlamda kalkınmasında rol sahibi olacaklardır. Şehrimizden yeni şampiyonların çıkmasına öncülük edeceklerdir” dedi.
SPOR ŞEHRİ VURGUSU
Satrançın özellikle çocukların kişisel gelişiminde olumlu katkılar sağladığını belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Çocuklarımızın düşünen, planlayan ve uygulayan bireyler olması adına satrançın önemi çok büyük. Bu spor aynı zamanda bireyin mantıklı düşünmesini, analiz yapmasını ve planlı yaşamasını sağlar. Bizim de öncelikli isteğimiz çocuklarımızın her alanda tam donanımlı yetişmeleri ve geleceğe umutla bakmalarıdır” diye konuştu. Yıldırım’ın kalkınmasının geleceğin teminatı gençlerin elinde olduğunu da vurgulayan Başkan Edebali, “İlçemizde yaşayan 250 bini aşkın gencimizi başta spor olmak üzere sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. ‘İdeal şehir Yıldırım’ hedefini bu sayede en kısa sürede gerçekleştireceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı. Milli sporcularla satranç da oynayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, Avrupa ve Türkiye şampiyonu Fatma Övgüm ve Safiye Öykü’ye bisiklet hediye etti.
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Karacabey Boğazı’nda Deniz Suyu Kalitesi Artacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin BUSKİ marifetiyle Karacabey Boğazı’ndaki su kalitesinin ar…