Home GÜNCEL Kurşunlu Bayrama sağlıklı içme suyu ile girdi

Kurşunlu Bayrama sağlıklı içme suyu ile girdi

- Guncellenme Tarihi: 16 Temmuz 2015 11:47
3 min read
Kurşunlu Bayrama sağlıklı içme suyu ile girdi için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçeleri sağlıklı şebeke suyuyla buluşturacak alt yapı çalışmalarına hız verirken, Gemlik’in Kurşunlu Mahallesi de yıllardır özlemini çektiği sağlıklı şehir şebekesi suyuna Ramazan Bayramı’nda kavuştu.
Yeni ilçelerin bağlanmasıyla birlikte sorumluluk sahası yaklaşık 45 kat büyüyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeni bağlanan ilçelerde önceliği altyapıya verdi. Altyapı hizmetlerinden yoksun olan ilçelerde kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu hatların döşenmesine yönelik hummalı çalışmalar sürürken, Gemlik’in Kurşunlu Mahallesi’ni de sağlıklı şebeke suyuna kavuşturacak çalışmalar da tamamlandı. Tepedevrent mevkinden yaklaşık 17 kilometrelik içme suyu hattı ile Dobruca Arıtma Tesisleri’nden getirilen sağlıklı içme suyu Kurşunlu’nun Çamlık mevkinde bulunan 2 bin 500 tonluk su deposuna bağlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin geçtiğimiz hafta yaptığı inceleme gezisinde içme suyunu bayrama yetiştirecekleri yönünde verdiği söz de böylelikle tutulmuş oldu.
Tüm ilçelerin kent merkezimizdeki sağlıklı şebeke suyuna kolay erişiminin kendileri için büyük önem taşıdığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugüne kadar içme suyu ihtiyacını kuyulardan sağlayan Kurşunlu’nun en önemli sorununu da çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Doğancı Barajı’ndan gelip, arıtma tesislerinden çıkan kaliteli içme suyunun Tepedevrent mevkinden 17 kilometrelik hat ile Kurşunlu’daki depoya kadar getirildiğini hatırlatan Altepe, “Şimdi de kent merkezi ile aynı kalitede olan içme suyunu tatil beldemiz Kurşunlu’ya veriyoruz. Bu da bizim Kurşunlu’ya bayram hediyemiz oldu. Daha önce içme suyu için kullanılan su kuyularını da başta zeytin olmak üzere tarımsal amaçlı sulamalarda kullanacağız. Bölge halkına hayırlı olsun” dedi.

Kaynak:Hürriyet.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Özdemir’den Yoğun Mesai

Göreve geldiği ilk günden bu yana çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Nilüfer Belediy…