Home GÜNCEL İhsaniye’deki plan değişikliğine Mahalle Komitesi’nden destek

İhsaniye’deki plan değişikliğine Mahalle Komitesi’nden destek

- Guncellenme Tarihi: 15 Temmuz 2015 15:20
5 min read
İhsaniye’deki plan değişikliğine Mahalle Komitesi’nden destek için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi’nin İhsaniye Mahallesi Sıhhat Sokak’ta uygulayacağı plan değişikliğine İhsaniye Mahalle Komitesi’nden destek geldi. Yapılan toplantıda plan değişikliği için olumlu görüş çıktı.

İhsaniye Mahallesi Sıhhat Sokak’ta yaşanan trafik karmaşasına çözüm getirecek plan değişikliği Mahalle Komitesi tarafından ikinci kez ele alındı. Sıhhat Sokak’taki plan değişikliği için daha önce toplanan ve değişikliğe ilişkin olumlu görüş bildiren İhsaniye Mahalle Komitesi kamuoyunda yaşanan tartışmalar üzerine konuyu bir kez daha ele aldı.

Nilüfer Kent Konseyi’nin çağrısı üzerine Nilüfer Belediyesi ve İhsaniye Mahalle Komitesi plan değişikliği gündemiyle bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde düzenlenen ve halka da açık olan toplantıda önce Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Sıhhat Sokak’taki plan değişikliği ile ilgili süreci anlattı.

Plan değişikliği ile ilgili yaşanan tartışmalara değinen Başkan Bozbey, “Eski planda yeşil alan yoktu. Yeni planla mahallemiz hem 5726 metrekare yeşil alan kazanacak, hem de çevre daha düzenli ve trafik açısından sorunsuz olacak” dedi.

Tartışma konusu olan alanda Nilüfer Belediyesi’nin ihtiyaç üzerine yaptığı binayı bir süre kullandıktan sonra boşalttığını anlatan Başkan Bozbey, “Kaldırma kararı aldığımız bina ile ilgili Memleket Sevdalıları Derneği talepte bulununca biz de onlara geçici süreyle verdik” dedi. Başkan Bozbey, ancak daha sonra halktan gelen talepler ve trafikte yaşanan sıkıntılar nedeniyle Sıhhat Sokak’taki yolun açılması gerektiğini tespit ettiklerini ve bu nedenle de binanın boşaltılması için girişimde bulunduklarını belirtti.

Bu süreçte tehditlerle de karşılaştıklarını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey 30 yıldır var olan planın, ağaçların tamamını kapsadığını söyleyerek “Baktık ki bu planda olduğu gibi yol açılması durumunda oradaki ağaçların tamamı gidiyor. Plan değişikliğine gittik ve bu plan Nilüfer Belediyesi Meclisi ile Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de oybirliği ile geçti. Şimdi biz planı hayata geçirerek okulun ve pazarın bulunduğu bu bölgede olası kazaların, can kayıplarının önüne geçmek istiyoruz” dedi.

OLUMLU GÖRÜŞ ÇIKTI …

Başkan Mustafa Bozbey, Sıhhat Sokak’taki plan değişikliği sürecine ilişkin yaptığı bilgilendirmenin ardından Mahalle Komitesi’nin etki altında kalmadan bir karar alabilmesi için toplantı salonundan ayrıldı. Salonda kalan İhsaniye Mahalle Komitesi üyeleri Sıhhat Sokak Plan değişikliğini kendi aralarında görüştüler. Yapılan oylamada büyük çoğunlukla plan değişikliğine destek kararı çıktı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…