Home GÜNCEL Dağ ilçeleri birleşecek mi?

Dağ ilçeleri birleşecek mi?

- Guncellenme Tarihi: 13 Temmuz 2015 11:54
6 min read
Dağ ilçeleri birleşecek mi? için yorumlar kapalı
0

Fısıltı gazetesi ortalığı fena karıştırdı. “Harmancık, Keles, Büyükorhan ilçelerinin Orhaneli’ye bağlanıyor “ ifadeleri dağ yöresini hareketlendirdi. Geçtiğimiz Cuma namazı sonrasında Dağ Yöresinin Orhaneli’ye bağlanarak 3 ilçenin tüzel kişiliklerinin sona ereceği konusunda çıkan haber ilçe halkının kafasını karıştırdı. İlçeler arasında hızla yayılan bu ayaklı haber kısa süre içinde Bursa’da ilgili makamlara kadar ulaştı. Konu Vilayet ve Büyükşehir’e kadar yansıtılınca kısa açıklama katıldığı bir iftar programında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den geldi. Altepe “ Yönetimsel olarak 17 ilçede faaliyetlerimizi, ilçelerin yatırımlarını yapıyoruz. Osmangazi Belediye Başkanlığım döneminden itibaren Dağ ilçelerine önem gösterdim. Dağ yöresinin kalkınabilmesi için ne gerekiyorsa Büyükşehir imkanları kanalıyla yapıyoruz. Yeni yapacağımız tesislerimiz var. Her yıl bu bağlanma söylentisi çıkıyor. Dağ ilçelerimizden hiçbir şikayetimiz yok vatandaşlarımız sokak dedikodularının peşine takılmasın” dedi.

YÖRE İNSANI DUYGUSAL DAVRANMIŞ

Konu CHP ve MHP vekillerinin de gündemine geldi. CHP Milletvekili Erkan Aydın “ Dağ yöresi olarak adlandırdığımız bu 4 ilçe gerek nüfus gerekse ekonomi anlamında Bursa’nın gerisinde. Devlet yatırımlarını çok fazla alamadığından göç veriyor. Büyükşehir Belediyesinin sınırlarını il sınırlarına dayanması nedeni ile belde belediyeleri 30 mart tarihinden sonra kapanmıştı. Bu yasa çıkartılırken ilçeler için oluşturulan belli bir kıstas son dakikada yasadan çıkarılmıştı. Çıkarılan maddenin halk arasında dilden dile dolaşarak belli bir nüfus ve ekonomik veriden aşağı olması durumunda ilçelerin en yakınındaki ile birleştirilmesi söylentisi efsaneye dönüşmüş. Dağ yöresi insanı duygusaldır. Kendi söylediğine belli bir süre kendi inanası gelir. Durumu gelinen noktada bu şekilde görüyorum. İlçelerin bir birleri ile bağlanmayarak özlük haklarına devam edecekler. Biz vekil olarak onların hak ve hukuklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz.” Dedi

BÜYÜKŞEHİR HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

MHP Milletvekili Kadir Koçdemir’de “ Ben yıllarca Valilik makamında bulunan biriyim. Çıkan yasaları bir değil bin defa incelerim. Bu güne kadar sadece Doğu bölgelerimizde güvenlik nedeni ile kapanan mülki amirlikler gördüm. Kapanan, birleştirilen bir ilçe görmedim. Eğer bir birleştirilme yapılacaksa bu sanırım Türkiye’de ilk olur. Çıkan Büyükşehir yasası, Büyükşehir kavramından uzak kalan vatandaşlarımızın kimyasını da bozmuş durumda. Alt yapısı hazırlanmadan, içeriği doldurulmadan yapılan bu girişim Bursa’nın il merkezinden uzak olan ilçe yerleşim birimlerini de etkiledi. İnsanlar hizmet beklerken Büyükşehir Belediyesi kaldıramayacağı bir yükle karşı karşıya kaldı. İşlerin oturması için birkaç sene beklemek lazım. Kademe kademe yapılsaydı bu işlev daha sağlıklı olurdu. Dağ yöresi yaşamış olduğu hayal kırıklığını, Orhaneli’ye bağlanacağı inancı ile aşmak istiyor. Diye düşünüyorum.” Dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…