Home GÜNCEL Yıldırım’da işçilere bayram müjdesi

Yıldırım’da işçilere bayram müjdesi

- Guncellenme Tarihi: 11 Temmuz 2015 15:19
7 min read
Yıldırım’da işçilere bayram müjdesi için yorumlar kapalı
0
 Yıldırım Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak kadrolarımızın mutluluğu ve refah seviyelerini iyileştirmeye devam edeceğiz” dedi.
    Yıldırım Belediyesi, Hizmet-İş Sendikası ve Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası (YERELSEN) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yıldırım Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Hüseyin Öz, YERELSEN Genel Sekreteri Mümtaz Uzun, Hizmet-İş Sendikası Baş Temsilci Mustafa Kılıç, Yıldırım Belediyesi bürokratları ve işçiler katıldı. Göreve geldikleri günden itibaren çalışanlarının haklarını koruduklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İşçilerimizin sendikal haklarını korumak ve refah seviyelerini yükseltmek adına imzaladığımız toplu iş sözleşmesi başta çalışanlarımız olmak üzere herkese hayırlı olsun” diye konuştu.
SENDİKAL HAKLAR İYİLEŞTİRİLDİ
    Yıldırım Belediyesi’nde çalışan 191 işçinin geçmiş dönemlerde yaşadıkları uzun ve yorucu süreci sonlandırdıklarını belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Göreve geldiğimiz günden itibaren ilk olarak geçmiş dönemlerde işçilerimizin biriken haklarını ödedik. Şimdi de uzun süredir gerçekleştirdiğimiz görüşmeleri mutlu bir şekilde sonuçlandırdık. Yaptığımız sözleşme neticesinde işçilerimiz 2016 yılının sonuna kadar her 6 aylık dönemde yüzde 5 zam alacaklardır” şeklinde konuştu. Yönetim anlayışlarının çalışanlarının haklarını her zaman korumak olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Peygamber Efendimizin ‘İşçinin alın teri kurumadan hakkını veriniz’ kendimize düstur ediniyoruz. Bundan sonraki süreçte de sendikal hakların daha da artarak devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.
GÜÇLÜ YILDIRIM VURGUSU
    Yıldırım’ın kalkınması yolunda Yıldırım Belediyesi olarak çok önemli görevler üstlendiklerini aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Şehrimizin ‘ideal şehir’ olması hedefini Yıldırım Belediyesi olarak tüm ekibimizle gerçekleştirmeliyiz. Bunu başarmanın yolu da mutlu ve güçlü ekiplerden geçer. Kendi içimizde güçlü olursak özlenen Yıldırım’ı yeniden inşa ederiz” şeklinde görüşlerini belirtti. Attıkları her adımda Yıldırım’ı yaşanabilir şehir yapma gayretini gösterdiklerini de dile getiren Başkan Edebali, “Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak, gelecek nesillere aktaracak bu kadroların huzur ve mutluluğunu gözetecek toplu iş sözleşmemizin tekrar hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
BAŞKAN EDEBALİ’YE TEŞEKKÜR
    Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Hüseyin Öz ise Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin göreve geldiği günden bu yana çalışanlarının haklarını korumasındaki özverisini memnuniyetle takip ettiklerini belirterek, “Çalışanın hakkını koruyan, uzun mahkeme süreçlerinden bugünlere getiren Başkan Edebali’ye sendikamız olarak teşekkür ediyorum” dedi. Hizmet-İş Sendikası Baş Temsilcisi Mustafa Kılıç da imzalanan sözleşmenin Yıldırım Belediyesi çalışanlarına hayırlı olmasını dileyerek, yüzde 4,5 olan ücret artışını kendi inisiyatifini kullanarak yüzde 5’e yükselten Başkan İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür etti.
    Toplu iş sözleşme imza töreninden sonra Yıldırım Belediyesi çalışanları davul zurna eşliğinde belediye binası önünde kutlama yaptı.
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gürsu İpek Yolu Mahallesi’ne Yeni Spor Tesisi

Gürsu Belediyesi, her mahalleye bir spor tesisi vizyonu ile yaptığı yatırımlar kapsamında …