Home GÜNCEL BTÜ yabancı dil eğitiminde de fark oluşturmaya devam ediyor!

BTÜ yabancı dil eğitiminde de fark oluşturmaya devam ediyor!

- Guncellenme Tarihi: 9 Temmuz 2015 13:18
3 min read
BTÜ yabancı dil eğitiminde de fark oluşturmaya devam ediyor! için yorumlar kapalı
0

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) diğer akademik faaliyetlerinde olduğu gibi yabancı dil eğitiminde de fark oluşturmaya devam ediyor.

BTÜ, öğrencilerine ana dili İngilizce olan yabancı  uyruklu öğretim elemanlarından yabancı dil öğrenme fırsatını sunuyor. Bursa Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) Müdürü Okt. Murat Bayrak konu ile ilgili yaptığı açıklamada geçtiğimiz akademik yılda 8 olan yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısının 2015- 2016 eğitim öğretim yılında 12’ye çıkacağını belirtti. Bu sayının YDYO eğitim kadrosunun üçte birini teşkil ettiğini sözlerine ekleyen Bayrak, ancak yurtdışında elde edilebilecek böyle bir eğitim fırsatını bir devlet üniversitesi olan BTÜ’de öğrencilerin ayağına getirmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Önümüzdeki akademik yılda Yıldırım Yerleşkesi’nde yapılan yeni binada eğitime başlayacaklarını da sözlerine ekleyen Bayrak, yabancı dil hazırlık sınıfı öğrencileri için ideal bir eğitim ortamı oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

YDYO Müdürü Okt. Murat Bayrak açıklamasının devamında aday öğrencilere de şöyle seslendi: “Günümüzde yabancı dil bilmenin olmazsa olmaz diyebileceğimiz bir husus olduğunu herkes kabul ediyor. Biz de siz öğrencilerimize yeni binamızda akıllı tahtalı sınıflarıyla, 14 kişilik sınıf mevcutlarıyla, yabancı dil laboratuvarlarıyla, en son teknolojik donanım ve materyallerle, güçlü bir eğitim kadrosuyla kaliteli bir yabancı dil eğitimi vermekteyiz. Anadili İngilizce olan yabancı uyruklu okutmanlarımız sayesinde öğrencilerimiz akıcı ve özgüvenli bir şekilde konuşabilmekte. Ayrıca, akreditasyon çalışmalarımız sonucunda hazırlık sınıfını başarıyla bitiren öğrencilerimize uluslararası alanda geçerliliği olan bir akreditasyon sertifikası verilecek. Bu sertifika öğrencilerimize yurtdışında lisansüstü eğitim olanaklarının ve iş imkanlarının kapılarının açılmasını kolaylaştıracak. Biz sadece hazırlık eğitimi vermiyoruz, İngilizceyi öğretiyoruz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Karacabey, Gelecek 100 Yıla Hazır

Ramazan ayının manevi coşkusunun en güzel şekilde yaşandığı Karacabey’de, Bursa Büyükşehir…