Home GÜNCEL Ümmet yetimler için buluştu!

Ümmet yetimler için buluştu!

- Guncellenme Tarihi: 4 Temmuz 2015 13:00
7 min read
Ümmet yetimler için buluştu! için yorumlar kapalı
0

Dünya Yetimler Günü’nde Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGKP) ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Ümmet Dayanışma İftarı düzenledi. İftarda zeytin hurma ve çorbadan oluşan mütevazi menü dikkat çekti.

BGKP ve İHH Hüdavendigar Park’ta anlamlı bir organizasyona imza attı. Geçtiğimiz yıl İHH’nın girişimleriyle kabul edilen ve her yıl Ramazan ayının 15’inde kutlanacağı belirtilen Dünya Yetimler Günü’nde BGKP ve İHH Bursalılarla bir araya geldi. İftar öncesi sinevizyon gösterisiyle Dünyanın çeşitli coğrafyalarındaki yetimlerin sıkıntılarına dikkat çekildi. Sinevizyon gösterisi sonrası ise çocukların, dünyadaki Müslüman kanaat önderlerinden mesajları aktardığı gösteri ayakta alkışlanırken, yine çocuklar tarafından seslendirilen ilahilere coşkulu kalabalık eşlik etti.

SAYILGAN: SURİYELİ YETİMLERİ YABANA ATMAYIN

BGKP Başkanı Burhan Sayılgan Dünya Yetimler Günü’nde böyle bir organizasyon hazırlanmasında emeği geçen Büyükşehir Belediyesi ve İHH’ya teşekkürlerini iletti. Herkesin kendine ‘Yetimler için ne yapabilirim?’ sorusunu sorması gerektiğini ifade eden Sayılgan, aynı zamanda Suriyeli Muhacirler Derneği yönetiminde de görev aldığına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Derneğimize kayıtlı olan muhacir sayısı 32 bin 600. 32 bin 600 kişinin içerisinde 770 tane yetimimiz var. Bu 770’ yetimimiz için bir çalışma gerçekleştirdik. Kardeş Aile Platformu projesiyle 470 aileyi yetimlerle bir araya getirdik. 1,5 yıldır çok hayırlı bir faaliyet içerisindeler. Bursa’nın en önemli konularından birine sahip çık2 (1)tılar. Suriyeli yetimleri yabana atmayın. Sizden ricamız bu mübarek ayda yetimlere sahip çıkılması. Bursa’daki yetimlere biraz daha kulak vermenizi istiyoruz. Yetim olman yetimin halinden anlamaz. Ya göreceksiniz, ya yaşayacaksınız. Her şeyden önemli olan yetimlerimize duyarlı olacağını umuyorum.”

KAPTAN: İNSANLIK VİCDANI YOK OLMUŞ

Sayılgan’ın ardında nsöz alan İHH Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan ise Ümmet İftarı etkinliğinde bulunmanın büyük bir nimet olduğunu belirterek, “Ancak bu büyük nimet ümmetin diğer toplulukları için geçerli değil. Filistin, Suriye, Arakan, Irak, Mısır, Orta Afrika ve Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz durumunu gördükçe kahroluyoruz. Bütün Dünya; Çin’in Doğu Türkistan’daki, İsrail’in Gazze’deki, Budistler’in Arakan’daki ve Suriye’deki dindaşlarımız herkesin gözü önünde göstere göstere katledilmesi karşısında sessizliğe bürünmüş seyretmekte. İnsanlık vicdanı yok olmuş.” dedi. 2. Yetimler Günü’nü kutlamanın gururun u yaşadıklarını da sözlerine ekleyen Kaptan, şöyle dedi: “İslam İşbirliği Teşkilatı’nda kayda giren bugün inşallah dünyanın her yerinde kutlanıyor ve bu süreçle Mekke’den, Medine’den, Mescid-i Aksa’dan Ramazan’ın 15. gününün akabindeki her Cuma camilerde yetim hutbeleri okunacak.”

 

KARLIK: 13 TIR SURİYELİ YETİMLER İÇİN YOLA ÇIKTI

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Uluşehir Bursa’da ulvi bir vazife için Bursalılarla bir arada olmanın huzurunu yaşadığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman, fakirlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu dile getiren Karlık, “Her şeyden önemlisi her zaman yetimlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ şiarıyla hizmetlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Suriye’deki yetimler için BGKP ve İHH’yla birlikte 13 TIR’ımızı yola çıkardık” dedi.

ÇORBA HURMA VE ZEYTİNLE İFTAR

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftar, mütevazi menüsüyle dikkat çekti. Alanı dolduranlar hurma, zeytin ve çorbayla karınlarını doyurdu. İftar sonrası ise dünyada zulüm gören Müslümanlar için dua edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…