Home EKONOMİ More Enstitü hizmet sektörlerindeki eğitimlerine hız verdi

More Enstitü hizmet sektörlerindeki eğitimlerine hız verdi

- Guncellenme Tarihi: 3 Temmuz 2015 10:21
5 min read
More Enstitü hizmet sektörlerindeki eğitimlerine hız verdi için yorumlar kapalı
0

Çalışma hayatına yönelik olarak insan kaynakları, personel yönetimi ve kurumsallaşma ile ilgili eğitim ve danışmanlık hizmetleri veren More Enstitü, eğitim programlarına hız verdi.

Uyguladığı eğitim programları ve kurumsallaşma danışmanlıkları ile adından sıkça söz ettiren More Enstitü Köfteci Yusuf’un ardından bu kez de gıda sektörünün önemli firması Patila’s ta yeni eğitim programını gerçekleştirdi.

Bursa Fomara ve Heykel olmak üzere iki hizmet lokasyonunda yapılan eğitimler; More Enstitü Kurucu Ortağı ve Yönetim Danışmanı Dr. Oğuzhan Karagül’ ün açılış sunumu ve program tanıtımı ile başladı.

Patila çalışanlarının oldukça yoğun bir katılım ile iştirak ettiği eğitim programında açılış konuşmasını yapan Karagül; eğitim programı içerisinde aktarılacak konuların içeriğine ve özellikle iş güvenliği bölümünün önemine dikkat çekti. Hayatta telafisi olmayan tek şeyin canımız olduğunu ve bu yüzden iş güvenliğinin çok önemli olduğunu belirtti. En çok iş kazasının yaşandığı sektörlerin ilk onunda gıda sektörü geldiğinin altını çizen Karagül şunları söyledi: İş güvenliğinin merkeze aldığı şey insan. O sebeple İş Sağlığı ve İş Güvenliği direk insanı ilgilendiren bir konu olduğundan çok önemli. Hayatta her hatanın telafisi olabiliyor. Telafisi olmayan tek şey canımızla ödediğimiz kazalardır. O sebeple bu kazaların azaltılması için birlikte çabalamalıyız.”

İş kazaları ile ilgili çok çarpıcı verileri de konuklarla paylaşan Karagül: “En çok iş kazası yaşanan 85 sektör arasında gıda sektörü 10. sırada. Bu çok önemli bir veri. İş kazaların yüzde 88’i de dikkatsizlik gibi kişisel kaynaklı sebeplerden kaynaklanıyor ve verilere göre her gün ortalama 4 kişi iş kazasından hayatını kaybediyor. Küçük tedbirler almaktan kaçarken büyük kazalar başımıza gelebiliyor. Bedeli yaralanarak, sakat kalarak veya ölerek ödüyoruz. Her yıl gerçekleşen iş kazalarının yüzbinlerle ifade edildiği ülkemizde iş kazalarına Milyarlarca Lira para harcıyoruz” dedi.

Kurumsal eğitimleri planlarken, Patila’ s çalışanlarının tüm bilgi ihtiyaçlarının da gözetildiğini vurgulayan Dr. Oğuzhan Karagül; programın devamında görev alacak More Enstitü Eğitimcilerini ve sunacakları eğitim konularını tanıtıp; “Eğitim programının; Patila’ s ailesi için en yüksek faydaya sebep olması umudu ile tüm personellere teşekkür ederek” sözlerini tamamladı.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …