Home GÜNCEL Belediye’den gönül sofrası

Belediye’den gönül sofrası

- Guncellenme Tarihi: 3 Temmuz 2015 16:53
4 min read
Belediye’den gönül sofrası için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, şehit aileleri, yetim, gazi ve engelli vatandaşlarla iftar yemeğinde bir araya geldi. Mustafakemalpaşa Belediyesi, birlik, beraberlik ve rahmet ayı Ramazan’da kurduğu gönül sofrasında Mustafakemalpaşa’da yaşayan şehit ve gazi aileleri ile yetim ve engellileri buluşturdu.

Açelya Düğün Salonu’ndaki iftar programına; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Ünsal, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, belediye meclis üyeleri,çok sayıda şehit ailesi, gazi ve gazi yakınları ile yetim ve engelli vatandaşlar katıldı. İftar programında masaları tek tek dolaşarak konuklarla sohbet eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan gecede yaptığı konuşmada, Ramazan-ı Şerif’in güzelliklerini paylaşmanın mutluluğunu duyduklarını söyledi.

‘Birlikte güçlüyüz’

Şehit ve gazi aileleri ile yetim ve engelli bireylerin toplumun en özel kesimi olduğunu dile getiren Başkan Kurtulan şöyle konuştu; ” Birlik ve beraberliğimizi her geçen gün artırmak, ortak noktalarımızı, bizi bir arada tutan değerlerimizi çoğaltmak hepimizin amacıdır. Bunun yolu da geçmişten bugüne kadar bize emanet olan güzelliklerin yaşatılmasından geçmektedir. Ülkemizin her santimetre karesinde şehitlerimizin ve gazilerimizin izleri var. Milletimiz, kahramanlarının fedakarlılarını hiç unutmayacak, ailelerini de yalnız bırakmayacaktır. Bizim hizmet anlayışımız, insanlarımızın hayatlarını kolaylaştırma, sorunlara çözüm üretmeye dayalıdır. Engel ve engelli kavramı insanların zihinlerinde vardır. Üreten, ürettiklerini toplumla paylaşanlar için hiçbir engel yoktur. Bu noktada engellilerimizin hayatlarını renklendiren, sosyal yaşama adaptasyonlarını kolaylaştıran bir çok adım attık.

Bunun yanı sıra yetim çocuklarımıza da yılın 365 günü maddi ve manevi desteğimizi sürdürüyoruz. Hz. Peygamber efendimizin de yetim olduğunu düşündüğümüzde bu kavramın ne kadar kutsal olduğu açıktır. Yetim kardeşlerimizin ellerinden tutan, onları destekleyerek hayatlarını kolaylaştıran herkese teşekkür ediyorum. Her platformda şehit ailelerimizin, gazi, yetim ve engellilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Sosyal dayanışma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularının yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayının ülkemize huzur getirmesini diliyorum.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…