Home GÜNCEL Zafer Yıldız: Sivas Katliamı’nı unutmadık, unutturmayacağız…

Zafer Yıldız: Sivas Katliamı’nı unutmadık, unutturmayacağız…

- Guncellenme Tarihi: 1 Temmuz 2015 12:36
4 min read
Zafer Yıldız: Sivas Katliamı’nı unutmadık, unutturmayacağız… için yorumlar kapalı
0

CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, 2 Temmuz 1993 yılında gerçekleşen Sivas Katliamı’nın yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta yapılan Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli’nin yakılması, 33 yazar, ozan, düşünür  ile, 2 otel çalışanı ve 2 göstericinin yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmesiyle sonuçlanan olayların, ülkemiz tarihine kara bir sayfa olarak geçtiğini söyleyen Zafer Yıldız, “Bu katliam halkımızın yıllar süren aydınlanma, demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelesine karşı gerici bir harekettir. Şeriat özlemi duyanların, Türkiye’yi karanlığa sürüklemek isteyenlerin, Cumhuriyet’e, laikliğe ve demokrasiye yönelik bir kalkışma denemesidir” dedi.

Ancak 33 aydınımızı cayır cayır yakanların, ne yazık ki hak ettikleri cezaya çarptırılmadıklarını da söyleyen Zafer Yıldız, “Sanıklar müebbet dahil çeşitli cezalar alsalar da daha sonra, bazı gerekçelerle çoğu tahliye oldu. Hatta olayın kilit ismi olarak nitelendirilen, dönemin Sivas Belediye Meclisi üyesi Cafer Erçakmak ve Yargıtay’ın 1997’deki bozma kararından sonra firar eden 8 sanık ise halen yakalanamamıştır. Davanın firari olan 5 sanık ile ilgili kısmı, 13 Mart 2012 tarihinde zaman aşımından düşürülmüştür”dedi. Zafer Yıldız, ayrıca zaman aşımının kabul edilemeyeceğini, çünkü insanlık suçunda zaman aşımı olmayacağını da vurguladı.

İl Başkanı Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi’nin,Türkiye’de yaşayan herkesin, inançlarını ve kültürlerini, ibadetleri, aşağılanmadan, kendilerini gizleme gereği duymadan, kendi kimliğini onurluca yaşamasının bir güvencesi olduğunun özellikle altını çizerek, bu amaca hizmet eden her türlü demokratik ve siyasi iradenin de yanında olduklarını söyledi.

33 aydınımızın katledildiği Sivas’taki Madımak Oteli’nin bir “utanç müzesi” olması gerektiğini söyleyen Zafer Yıldız, “Sivas Katliamı’nı unutmak mümkün değil. Unutmadık, unutturmayacağız. 33 aydınımızı ve 2 otel görevlisini rahmetle anarken, insanlık suçu işleyen katilleri de nefretle kınıyoruz” dedi…

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…