Home EKONOMİ Bursa OSB’ye Belarus markajı!

Bursa OSB’ye Belarus markajı!

- Guncellenme Tarihi: 29 Haziran 2015 15:30
3 min read
Bursa OSB’ye Belarus markajı! için yorumlar kapalı
0

Belarus Devlet Televizyonu  yayın ekibi  Türkiye ekonomisiyle ilgili hazırladığı belgeselin çekimlerine Türkiye’nin ilk OSB’si olan Bursa OSB’den başladı.

Bursa OSB, hizmet binasında Belarus Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Evgeny Lipen ve Belarus Devlet Televizyonu Yayın Ekibi’ni ağırladı. Bu ziyarette Belarus heyetine Belarus’un Bursa Fahri Konsolosu Aybar Ulucan da eşlik etti. Konuk televizyon ekibine ev sahipliği yapan Bursa OSB Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Bayrak, “Buraya geldiğiniz için son derece mutluyuz. Bursa, yaklaşık 3 milyon nüfusa sahip bir şehir. Osmanlı İmparatorluğunun başkenti. OSB’miz de Türkiye’nin ilk OSB’si. 53 yıllık bir maziye sahibiz. Şehrimizde 20’nin üzerinde sanayi bölgesi bulunuyor. 2 tane uluslararası otomobil fabrikası var. Burası aynı zamanda bir tekstil kenti. Makine ve gıda sektörü de bunun içinde” dedi. Bursa’nın ekonomik yapısı ve sanayisiyle ilgili bilgi vermeyi sürdüren Bayrak, “OSB’miz 679 hektar. 250 firma mevcut ve 50 bin kişi istihdam ediliyor. Ayda 1 milyon kwh elektrik tüketiyoruz. Yılda 15 milyon metreküp su, 880 milyon metreküp de doğalgaz tüketiyoruz. OSB’miz tek durak sistemiyle çalışıyor. Belediyenin yaptığı tüm işleri biz burada kendimiz yapıyoruz Türkiye’nin ilk OSB’si olarak Türkiye’de hep örnek olduk, şimdi de yurt dışındaki OSB’lere örnek oluyoruz” şeklinde konuştu.

BELARUSLU İŞ ADAMLARI İŞBİRLİĞİNE HAZIR

Belaruslu heyet ise Türkiye’nin ilk OSB’sini örnek alacaklarını söz verdi. Belarus Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Evgeny Lipen de Bursalı firmalarla Belaruslu iş adamları ve sanayiciler arasındaki her türlü işbirliğini desteklemeye hazır olacaklarını ifade etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …