Home EKONOMİ Cafe Kule “Keyifli sohbetlerin adresi”

Cafe Kule “Keyifli sohbetlerin adresi”

- Guncellenme Tarihi: 26 Haziran 2015 12:26
9 min read
Cafe Kule “Keyifli sohbetlerin adresi” için yorumlar kapalı
0

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin bahçesinde yer alan Cafe Kule (Tarihi Kule) 360 derece Bursa manzaralı terasıyla eşsiz bir yer. Kısa sürede Bursalıların uğrak mekanı olan Cafe Kule, ailenizle, sevdiklerinizle, arkadaşlarınızla beraber keyifli zaman geçireceğiniz şehrin merkezinde çok şık, çok keyifli bir mekan. Bizde Bursa’ya farklı bir değer katan Cafe Kule’nin işletmecisi Selim Akyüz ile buluşarak Cafe Kule’nin kısa sürede neden bu kadar sevildiğini ve özelliklerini konuştuk. Keyifli geçen sohbetimizin sonunda anladık ki Cafe Kule (Tarihi Kule) asla bir tesadüf değil, kesinlikle  bir tercih.

kule1

Bize biraz Kule Cafe’den bahseder misiniz? kaç yıldır hizmet veriyorsunuz, Kule Cafe’nin özellikleri nelerdir?

1938 yılında Merinos Fabrikası’nın soğutma kulesi olarak inşa edilen yapı, Merinos Fabrikası’nın kapatılmasından sonra 2008  yılıda yapılan restorasyon sonucunda cafe& Restaurant olarak hizmete açılmıştır. Cafe Kule’nin fiziki özelliklerine gelirsek; 2 kapalı, 2 açık ve 1 yarı kapalı alandan oluşmaktadır. Toplamda 200’e yakın masa sayısımızla 500 kişiye aynı anda hizmet vemekteyiz. Kapalı otoparkı, çocuk parkı, bahçesi ve 360 derece Bursa manzaralı terası gibi aranan bir çok özelliği bünyesinde barındırmaktadır.

Kule Cafe’de  mutlaka tadına bakmalısınız diyebileceğiniz bir spesiyaliniz var mı?

Tabii ki bize özel speciallerimiz mevcuttur.  Bunların başında misafirlerimizin sık sık tercih ettiği kiremitte kavurma ve kiremitte köfte önde gelen ürünlerimiz arasındadır. Soğuk speciallerimiz arasında Kule special gibi daha bir çok ürünümüz misafirlerimizin hizmetindedir.

Bir çok kişiden Kule Cafe’yi duyuyorum. Kule Cafe’nin müşteri portföyü nedir? Müdavimleriniz var mı?

Hemen hemen her gün gelen ya da gün aşırı gelen, aynı masaya oturan, aynı ürünü içen bir çok müdavim misafirlerimiz var.  Artık biz onları Cafe Kule (Tarihi Kule) ailesinin bireyleri sayıyoruz. Müdavim misafirlerimizde  Cafe Kule’yi ikinci evleri de tabir ediyorlar ve bu bizi çok mutlu ediyor. Müşteri portföyümüz bir cafeden çok farklı. Çünkü bizim kültürümüzde cafe sadece gençlerin uğrak yeri olarak düşünülür. Ama biz bir tabuyu yıkıp 7’den 70’e her yaştan, her demografik yapıdan her statüden misafiri ağırlıyoruz. O yüzden ben Cafe Kule’yi tabir ederken küçük Türkiye diyorum.

kule2

Hizmet ve kalite politikalarınızdan bahseder misiniz?

Tamamen müşteriye dönük bir hizmet anlayışımız var. Anlık olarak misafirlerimizin olumlu ya da olumsuz tepkileri hizmet kalitemizde en önemli kriterlerimiz arasında. Haftalık toplantılarımızda en çok üzerinde durduğumuz nokta ” Tebessüm pazarlaması”. Yani misafirlerimize dayatmacı, ürün satmaya yönelik değil, onlara kaliteli hizmet ve tebessüm pazarlamaya yönelik. Önemli bir misyonumuz var, gelen misafirleri evimizde ağırladığımız gibi aynı hoş görüyle, aynı özveri ve imtinayla ağırlamak. Vermiş olduğumuz hizmetin olmazsa olmazları arasındadır.

Grup etkinlikleri, özel organizasyonlar yapılıyor mu?

Gurup etkinliklerimiz var. Özellikle doğum günü organizasyonları, iş yemekleri, evlilik yıldönümleri, evlilik teklifleri gibi bir çok mutlu ana olanak sağlayıp, ortak oluyoruz.

Ramazan için özel bir menü hazırladınız mı? Ya da Ramazan ayına özel bir etkinlik?

Ramazan için menülerimiz hazır. Teras bölümünde güzel Bursa manzarasına karşı iftarını yapmak isteyen tüm misafirlerimizi bekliyoruz. İftardan hemen sonra başlayan canlı müzik dinletimizle müşterilerimizin keyifli vakit geçirmesini sağlıyoruz.

kulee

Cafe işletmenin zor yanları nelerdir? Ekibiniz kaç kişiden oluşuyor?

Cafe işletmenin eğlenceli yanlarıyla birlikte tabii ki zor yanları da bulunmakta. Bunların en başında acaba ile başlayan sorular. “Acaba doğru hizmet verebiliyor muyuz, acaba misafirlerimiz hizmet ve ürünlerden memnun mu?” İşte bunun gibi daha bir çok soru sürekli olarak bizi dinamik tutuyor ama bu fazla dinamik mesai haliyle bizi yoruyor. Ama olumlu yansımalar bütün yorgunluğumuzu alıyor. İnsanlar sizden hizmet bekliyor. Onlara  doğru hizmeti doğru ekip ve argümanla verip mutlak doğruyu yakalayamadıktan sonra işletmeci diye bu koltuklarda oturmanıza gerek yok. Her zaman düşünen,  genç, dinamik ve sağlıklı bir akılla her an her daim sahada olmanız gerekiyor. Biz  30 kişilik genç,  dinamik ve vizyon sahibi ekip arkadaşlarımızla yılın 365 günü sabah 8’den gece 00.30’a kadar hizmet vermeye devam ediyoruz.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Son olarak eklemek istediğim bir şey; Bizi tercih eden ve etmeye devam eden tüm misafirlerimize  çok teşekkür ediyorum. Cafe Kule yenliklere açık bir işletme olduğundan dolayı misafirlerimiz bizi izlemeye ve tercih etmeye devam  etsinler. Ayrıca mübarek Ramazan- Şerif’in tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…