Home GÜNCEL Mezarlıklar Bursa´ya yakışır hale geliyor

Mezarlıklar Bursa´ya yakışır hale geliyor

- Guncellenme Tarihi: 20 Haziran 2015 16:46
5 min read
Mezarlıklar Bursa´ya yakışır hale geliyor için yorumlar kapalı
0

Bursa’nın en yoğun defin alanlarından biri olan Hamitler Kent Mezarlığı girişinde Büyükşehir Belediyesi’nce oluşturulan çiçek satış, mezarlık bakım ve yapım noktası, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete alındı. Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşın ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet götürmeye devam ettiklerini belirten Başkan Altepe, Tarım AŞ üzerinden oluşturdukları satış noktasıyla ‘bakım ve temizliklerini yaparak’ mezarlıkları Bursa’nın manevi atmosferine daha yakışır hale getirmek istediklerini söyledi.

Bursa’nın ihtiyaçlarına yönelik hizmetleri yatırım programına alan ve kısa zamanda sonuçlandıran Büyükşehir Belediyesi, yeni bir hizmetin daha startını verdi. Büyükşehir Belediyesi ve Tarım AŞ tarafından Hamitler Kent Mezarlığı girişine kurulan çiçek satış, mezarlık yapım ve bakım merkezi, yapılan törenle faaliyete başladı. İlk olarak Hamitler Kent Mezarlığı’nda hizmete alınan satış ve bakım merkezi, yeni taleplerle yeni merkezler açılana kadar Bursa’nın diğer bölgelerine de hizmet verecek.

Uygun fiyatlarla nitelikli hizmet

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bütünşehir uygulamasının başlamasıyla birlikte belediye hizmetlerinin yaygınlaştığını söyledi. Getirilen yasal düzenlemeyle uyumlu bir şekilde hizmet yelpazesini günden güne geliştirdiklerini, halkın mutluluğunu baz alan yatırımlar üzerinde yoğunlaştıklarını kaydeden Başkan Altepe, halkı en çok mutlu eden hizmetlerin başında da cenaze işlemlerinin geldiğini ifade etti. Bursa’da vefat eden kişilerin cenazelerine yönelik başlangıç işlemlerinden mezara defnedilinceye kadar her prosedürün belediye tarafından yerine getirildiğini ve bunun halk arasında büyük memnuniyet oluşturduğunu belirten Başkan Altepe, aynı hizmeti mezarlıkların düzenlenmesi ve bakımının yapılması konusunda da vereceklerini kaydetti. Tarım AŞ bünyesinde bu işlemlerin yapılması için birim oluşturduklarını, ilk yatırımın da Hamitler Kent Mezarlığı’nda yapıldığını vurgulayan Başkan Altepe, “İnşallah mezarlıkların bakımının yapılması, çiçeklendirilmesi ve çevre düzenlerinin yapılması gibi işlemler bundan sonra yuğun fiyatlarla tarafımızdan gerçekleştirilecek. Eski defin işlemlerine yönelik de verilebilecek hizmet için başvurular, www.bursamezar.com.tr internet adresinden yapılabilecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bursamıza, insanımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Şu anda 1 yönetici ve 2 işçi ile çalışmalarını sürdüren Hamitler Kent Mezarlığı çiçek satış, mezar bakım ve yapım noktasında 1 işçi 50 mezarın bakımını gerçekleştiriyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …