Home EKONOMİ GÜSAB’da 3. kez Yunus Aydın dönemi!

GÜSAB’da 3. kez Yunus Aydın dönemi!

- Guncellenme Tarihi: 17 Haziran 2015 16:12
10 min read
GÜSAB’da 3. kez Yunus Aydın dönemi! için yorumlar kapalı
0

 

Gürsu Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı yaptığı Olağan Genel Kurul neticesinde GÜSAB Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulunu seçti. 2 dönem boyunca GÜSAB’a başkanlık yapan Yunus Aydın, 3’üncü kez başkan seçildi. 2 dönem boyunca GÜSAB’ı örnek bir OSB haline getiren Yunus Aydın yeni dönemde de çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini dile getirdi. Başkan Aydın’ı makamında ziyaret ederek hem hayırlı olsun dileklerimizi ilettik, hem de Gürsu’da başlayacak olan kentsel dönüşümden, Uludağ OSB’ye kadar bir çok konuda bilgi aldık.

Başkanım öncelikle 3. dönem başkanlığınız  hayırlı olsun, kentsel dönüşümle ilgili süren çalışmalar ne aşama?

Kentsel dönüşüm ile ilgili 4’lü protokolü rahmetli Başkan Cüneyt Yıldız imzalamıştı.  Büyükşehir Belediyesi de 16 Haziran tarihine kadar bitirecek. Bakanlık bu olayı takip ediyor hatta bakanlık seçime kadar bu işin bitirilmesi için uğraştı. Özellikle müsteşar yardımcısı Ramazan Yıldırım’a ayrıca teşekkür ediyoruz. Çünkü organize sanayi bölgelerine müsteşarlar bakar.  Sanayi Bakanlığı, özellikle bakan bey çok yardımcı oldular. Şu anki aşamamız dörtlü protokol Büyükşehir Belediyesi ve bakanlıktan çıktıktan sonra Büyükşehir Belediyesi ile oturup bu 4’lü protokol çerçevesinde bir anlaşma yapacağız.  Arsa anlaşması Gürsu Belediyesi ile yüzde 50 şeklinde dolayısıyla bu projede sadece GÜSAB kazanmayacak, Belediye de kazanmış olacak. Ekonomik sıkıntısı olan Gürsu Belediyesinin de bir geliri olacak.

Uludağ OSB’de son durum ne? Hayata geçtiği zaman neler değişecek?

Uludağ OSB’nin mimarı sayın valimiz sayılır. Biz fikri ortaya koyduk ama sayın valimizin özellikle bunun geliştirilmesi için çok yardımı, katkısı oldu. Özellikle bu donatı alanı hiçbir şekilde sanayiye açılmayacak tamamen donatı alanı olarak kalacak. Onun dışında da Bursa’nın en büyük OSB’lerinden biri olacak. Üniversitelerle bir AR-GE merkezinin kurulması, yine teknik ve meslek okulların orada oluşturulması, idari binaların, sosyal hizmet binalarının orada oluşturulması özellikle şehrin doğu yakasına bir katkı sağlayacak, değer katacak. Uludağ OSB’nin kurulması için önünde bir engel kalmadı. İnşallah mevzuatlar tamamlandıktan sonra hayata geçecek.

GÜSAB’ın bu dönemde hedefleri nelerdir?

Bundan sonraki hedefimiz ihracat malumunuz ülkemiz için çok önemli, Vişne Caddesi de Bursa için çok önemli. Vişne Caddesinin ticari yapılanması İstanbul Laleli tarzı bir yapılanma olduğu için orada  3-5 işçi ile başlayıp bugün 100-150 işçi çalıştıran, sanayileşen firmalar var. Bu firmaların sayısı da oldukça fazla… Bu fabrikalaşan, sanayileşen firmalar, sanayileşme, fabrikalaşma ihtiyacı duyan firmalar orada dağınık bir şekilde çalışıyorlar. Ülke açısından da, ülkenin ekonomisi açısında da bunların bir OSB’de toplanması daha doğru. Vişne Caddesine en yakın OSB de Gürsü OSB. Onları burada altını çizmek istediğim bir konu var, Vişne Caddesi OSB’ye taşınmayacak, Vişne Caddesi’nde yer alan sanayileşme, fabrikalaşma ihtiyacı olan firmaları buraya davet ediyoruz.Kentsel dönüşüm projemiz hayata geçtiği zaman içerideki küçük ölçekli firmalar elden kalkacak yeni alanlar doğacak oraya da şu anda iki tane bebe konfeksiyon işi yapan firmalar, ikisinin toplam yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda inşaatı devam ediyor. Bu işin en büyüklerinden olan Bebetto’da bölgemiz içerisinde. Uludağ OSB olunca büyük firmalar daha çabuk gelecek. Geldikleri zaman şehrin doğu yakasında ticari faaliyetler canlanacak, sosyal konutların dışında 40 bin metrekare kadar bir ticari alanda oluşturulacak. O da birbirini destekler proje haline gelecek. Organize sanayi bölgelerinin kuruluş amacı sanayicinin kendi kendisi yönetmesidir. Dernekler statüsüyle yönetiliyor, ondan sonra da tamamen sanayicinin kendi kendisini yöneten bölge haline gelecek bu durum da sanayici açısından önemli. SİAD’ların bundan sonra sosyal aktivitelerin yanında sanayicilerin takip edemediği, gelişimleri takip ederek sanayicilere hizmet veren bir cemiyet haline gelmesi önemli.  GÜSİAD şuan o işlevi görmüyor. Şu anda GÜSİAD, OSB için bir ihtiyaç halindeki kurum ama aktivitesi olmayan bir kurum durumunda. Uludağ OSB kurulunca Uludağ OSBSİAD olabilir. Sanayicilerin özellikle Ankara ile diyalogunu kurma, Ankara’daki teknolojik yenilikler, değişimler, özellikle üniversiteler ile sanayi işbirliğini geliştirilmesi bu konularda bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesine yardımcı olacak bir cemiyet haline getirilmesi. İnşallah bu durum oluşturulacak. Yani “2015’te bütün sorunları bitmiş OSB” diye yola çıkmıştık, devam ediyoruz. Bölgemizdeki bütün elektrik hatlarını yer altına alıyoruz şu anda, işlemlere başladık.  Enerji hatlarının yer altına alınması kayıp kaçak oranını asgari seviyeye düşmesi anlamına geliyor. Daha emniyetli olacak, kötü hava şartlarında da elektrik kesintisi ortadan kalkmış olacak. Enerji santralimiz var onu da inşallah OSB olarak tamamen bünyemize alma gibi bir düşüncemiz var anlaşabilirsek.  Bu gerçekleşirse temiz enerji kullanma konusunda örnek bir OSB haline geldik, daha iyi olacağız.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…