Home GÜNCEL Dündar’dan yabancı öğrencilere diploma

Dündar’dan yabancı öğrencilere diploma

- Guncellenme Tarihi: 15 Haziran 2015 13:57
7 min read
Dündar’dan yabancı öğrencilere diploma için yorumlar kapalı
0

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları ile Türkiye Yazarlar Birliğinin Osmangazi Belediyesi’nin desteği ile düzenlediği Akademik ve Mesleki Eğitim Programını tamamlayan öğrenciler, Seyyid Usül Kültür Merkezinde düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Uluslararası Öğrenci Akademisinin Bursa’da eğitim gören yabancı üniversite öğrencilerine yönelik 21 Şubat-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirdiği Akademik ve Mesleki Eğitim Programını 150 öğrenci katıldı. Bu yıl 3’sü gerçekleştirilen ve yaklaşık 50 akademisyenin seminer verdiği eğitim programına katılan öğrencilere, Medeniyet Tarihi, Dil ve Düşünce, Türkiye’nin Toplumsal Hayatı, Dünya Edebiyatı ve Sinema Okumaları gibi bir çok farklı alanda eğitim verildi. Afrika, Ortadoğu, Orta Asya, Balkanlar başta olmak üzere dünyanın 46 değişik ülkesinden öğrencilerin katıldığı ve yaklaşık 4 ay süren eğitimlerini tamamlayan yabancı öğrenciler, Osmangazi Belediyesi Seyyid Usül Kültür merkezinde törenle diplomalarını aldı.

Diploma törenine katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, dünyanın pek çok farklı ülkesinden gelerek Türkiye’de Üniversite eğitimi gören çocukların, düzenlenen farklı eğitim programlarına katılarak Türk kültürünü öğrenme imkanı da bulduğunu söyledi. Eğitim programına katılan öğrencilerin, aynı zamanda birer kültür elçileri olduğuna da dikkat çeken Dündar, “Bende sizler gibi ilköğretimi dışarıda tamamlayıp, lise ve üniversite eğitimi için Türkiye’ye geldim. Daha sonra da burada yaşamımı devam ettirdim” diye konuştu. Türkiye’nin demokratik ve son derece özgürlükçü bir ülke olduğuna vurgu yapan Başkan Dündar, “Böylesine özgür ve demokrasiye bağlı bir ülkede aldığınız bu eğitimler, sizlerin geleceğinizde çok önemli bir yer teşkil edecek. Bizlerde yerel yönetimler olarak, gençlerin daha iyi şartlarda eğitim almaları için, çok ciddi yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bursa’da eğitim alanında en büyük ve en ciddi yatırımları gerçekleştiren belediye olduk. Şuanda Hamitler mahallesinde, sizler gibi yurt dışından gelen arkadaşlarımızın eğitim göreceği, Türkiye Milli Eğitim tarihinin bina yapısı olarak tek çatı altındaki en büyük binasını yapıyoruz ve inşallah yeni eğitim öğretim yılana hazır olacak” diye konuştu.

ADALET VE BARIŞ

Bursa’nın, temelinde barış, kardeşlik ve adalet anlayışının hakim olduğu bir yönetim anlayışına sahip olan ve dünyada 600 yılı aşkın süre hüküm süren Osmanlıya kurucu başkentlik etmiş, bir şehir olduğunu söyleyen Başkan Dündar, “Atalarımız, gittikleri üç kıtada da, fethettikleri topraklarda insanlara adaleti götürmüş, insanlığı götürmüş. Yaşama ve inanma özgürlüğü tanımış. Ben inanıyorum ki, sizlerde aldığınız eğitimlerde bu inanç ve düşünceye sahip oldunuz. Çünkü biz, sadece kendimiz için barış adalet demiyoruz, bütün insanlık için aynısını düşünüyoruz. Eğitim hayatlarınızı tamamlayıp ülkelerinize döndüğünüzde, bu inanç ve felsefeyle hareket edeceğinize inanıyor, sizleri kutluyorum” diye konuştu.

Diploma törenine katılan Bursa Vali Yardımcısı Cemal Polat ise, bu tür etkinliklere verdiği desteklerden dolayı Başkan Mustafa Dündar’a çok teşekkür ederken, “Hepimiz bir ağacın meyvesi dallar gövdesiyiz ve hiç birimizin birbirimizden farkı yok. Biz bu yeryüzünde barışı ve kardeşliği sağladığımız takdirde, Dünyaya oksijeni verebiliriz” dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ve çok sayıda davetli ile, üniversite ve doktora eğitimi gören öğrencilerin katıldığı tören sonunda Başkan Dündar, Tataristanlı misafir doktora öğrencisi Aliya Sharafullina’ya bir tablet hediye etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…