Home GÜNCEL Gemlik Belediyesi’nden bir keyfi uygulama daha…!

Gemlik Belediyesi’nden bir keyfi uygulama daha…!

- Guncellenme Tarihi: 12 Haziran 2015 17:29
6 min read
Gemlik Belediyesi’nden bir keyfi uygulama daha…! için yorumlar kapalı
0

 

Vizyon Yapı sahipleri Hamza Aygün ve Ferhat Kurt, ellerinde hafriyat dökmek için izin belgelerinin olmasına rağmen Gemlik Belediyesi tarafından yasalara aykırı şekilde talep edilen ücrete isyan ettiler.  10 Haziran günü Gemlik Belediye Binası’nın önüne gelerek açıklama yapan Vizyon Yapı Sahipleri Hamza Aygün ve Ferhat Kurt, kanuni haklarını kullanamadıkları için bugün Sulh Hukuk Mahkemesine başvuru yapacaklarını belirttiler.

Konuyla ilgili bilgi almak için Vizyon Yapı sahiplerinden Hamza Aygün gazetemize yaşanan kriz ile ilgili şunları söyledi.

” 6306 sayılı yasa kapsamında Gemlik İlçesi Cumhuriyet Mahallesi No:186 adresinde bulunan Günaydın Sitesi yıkımı, hafriyatı ve yeniden yapım işi, ortağı olduğum Vizyon Yapı Ltd. Şti. tarafından yapılmaktadır. Yıkım ve yeniden yapım için Gemlik Belediyesi’nden gerekli izin ve ruhsatlarımızı aldık. Belediyemizden 2 Şubat 2015 tarih ve 78 nolu Taşıma ve Kabul belgeleri ve Gemlik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınan Hafriyat Döküm fişi ile Şubat ve Mart aylarında Cihatlı Mahallesi Gemlik Belediyesi döküm sahasına ücretsiz olarak dökümü yaptık. Ancak 09.06.2015 tarihinde aynı şekilde döküm yapmak istediğimizde Gemlik Belediyesi yetkililerince Belediye Başkanı’nın talimatı doğrultusunda döküm sahasının ücretsiz dökümlere kapatıldığını öğrendik.  Yani Kentsel dönüşüm fişleri ile ücretsiz döküm yapmamız belediye tarafından engellenmiş oldu.  Belediye Başkan Vekili Kadir Erol, 10 Haziran 2015 tarihli Gemlik Belediye Meclis Toplantısı öncesi toplantının yapılacağı bina girişinde CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin bir kısmı ile basın mensuplarının da bulunduğu ortamda ücretli olarak döküm yapılmasına müsaade edildiğini söyledi. Ancak belediyemiz ile Gemlik Müteahhitler Derneği ve Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası yazışmalarında hafriyat döküm sahası için belediyenin herhangi bir ücret almasının söz konusu olmadığı belirtildi.

Tüm bu gelişmeler sonrası döküm sahasının dolmamasına rağmen 09 Haziran 2015 ve 10 Haziran 2015 tarihinde bizim sahaya döküm yapmamıza engel olundu. Fakat bizim dışımızdaki firmalara keyfi bir şekilde başka döküm yaptırıldı.  Biz bu dökümü tutanakla ve olay şahitleriyle fotoğraflarla belgeledik.

Bizlere döküm sahasının dolduğu için dökümlere izin verilmiyor dendi. Fakat  başka firmaların oraya döküm yaptığını tespit ettik. Yasak ise onlar neden döküyor, ücretsiz ise bizden neden ücret talep ediliyor?

Aygün, 100 haneden oluşan Günaydın Sitesi maliklerinin mağduriyetine, dolayısıyla inşaatın zamanında bitirilememesi neticesinde Vizyon Yapı’nın karşılaşacağı maddi ve manevi kayıplara da değindi.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası, Gemlik Müteahhitler Derneğinin başvurularına istinaden Belediye’nin ücret alınmamaktır geri bildirimine rağmen, bugün Gemlik Sulh Hukuk Mahkemesinin Tespit Tutanağında Belediye Memurunun verdiği ifade şöyle: “Ben belediyeden talimat alırım, bana sadece Buski’ye taşeron olarak çalışan hafriyat kamyonlarının alınması söylendi.  Bu konuda yazılı bir talimat yok, ancak biz sözlü olarak söyleneni uyguluyoruz.”

Aygün son olarak “Bugün Gemlik Belediyesi’ne dilekçemizi de sunacağız, bu keyfi ve hukuksuz uygulamaya son verilmezse haklarımızı korumak adına yasal yollara başvuracağız. Maddi ve manevi zararlarımızı tazmin yoluna gideceğiz.” dedi.

belge

belge1belge2

belge3

belge4

belge5

belge6

belge7

belge8

belge9

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …