Home KENT HABERLERİ Çocuk Şenliğinde Hastalar Doyasıya Eğlendi

Çocuk Şenliğinde Hastalar Doyasıya Eğlendi

- Guncellenme Tarihi: 14 Mayıs 2015 12:43
4 min read
Çocuk Şenliğinde Hastalar Doyasıya Eğlendi için yorumlar kapalı
0

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında bu yıl 2.si düzenlenen Çocuk Şenliğinde hastalar ve anneleri doyasıya eğlendi.
Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, Bursa İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Hastane Yöneticileri , hastalar ve yakınları katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Hastane Yöneticisi Op.Dr. Çetin Bakır, engelliler haftasının tüm dünyada engellilere karşı olan farkındalığı artırmak açısından önemli bir hafta olduğunu belirtti. Düzenlenen şenlikte engelli çocukların sorunlarının dile getirilmesinde önemli bir an olduğunu ifade eden Dr. Bakır, “Hep olumlu olun ve hayata o şekilde bakın. Herkesin kendince sorunları var ama hayata olumlu yaklaşınca işler kolaylaşıyor. Engellerimiz olabilir ama mutlu olmak zor değildir” diyerek tavsiyede bulundu.
Tedavi gören 7 yaşındaki Mümin Hamza’nın annesi Ferdane Ova ise, diğer annelerin bebeklerini emzirirken, koklarken, severken, onun koynunda çocuğuyla doktorlara gitmesinin zor olduğunu ifade etti. Anne Ova, “İçimde büyüttüğüm bütün hayalleri çocuğumla yaşamak istemiştim ama çocuğumun hasta olduğunu duyunca yıkıldım. Karamsarlık içine düştüm. Bir insanı korkarak kucağına almak anneler için çok büyük bir acı. Ama şimdi anlıyorum ki; oğlumla verdiğim mücadele beni bu hayatta dimdik tutuyor. Seçilmiş annelerden olduğuma inanıyorum. Bu hastaneye geldiğim için çok mutluyum. Annelere tavsiyem; çocuklarınızı sadece rehabilitasyon merkezlerine götürmeyin. Çocukların hastanelere yatırılmasına da vesile olalım” dedi.
Konuşmaların ardından engelli hastalar katılımcılara çeşitli performanslar sergilerken, zeybek havası oynayan kas hastası Murat Kon katılımcılara duygusal anlar yaşattı.
Pasta kesiminin ardından İnegöl Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin de çeşitli oyunlarla destek verdiği etkinlikte, hastalar ellerine sürdükleri boyalar ile duvarlara izlerini bıraktılar. Etkinlik sonunda Vali Yardımcısı Samet Erçoşkun emeği geçen eski yönetici Uzm. Dr. Hasan Kocaefe bir önceki dönemde yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In KENT HABERLERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…