Home KENT HABERLERİ Patates Üreticileri Tedirgin

Patates Üreticileri Tedirgin

- Guncellenme Tarihi: 14 Mayıs 2015 23:18
3 min read
Patates Üreticileri Tedirgin için yorumlar kapalı
0

Türkiye’nin önemli patates üretim merkezleri Adana ve Nevşehir’de patates hasadı başlamasına rağmen, piyasada patates sıkıntısı yaşanması Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Stokçuların patatesleri depolarda saklayarak fiyat artışına sebep oldukları yönündeki iddialar İnegöllü patates üreticilerini de tedirgin etmeye başladı.
Piyasadaki patates sıkıntısını değerlendiren İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “1 liraya tarladan alıyorlar, 3 liraya satıyorlar. Stokçular yüzünden bu sıkıntılar yaşanıyor. Stokçular tarladan aldıkları patatesi İstanbul haline gönderiyor gibi yapıyor, ama depolarında saklıyorlar. Patates yokmuş gibi gösteriyorlar. Şu anda Türkiye’de patates sıkıntısı yok, ancak stokçular yüzünden piyasada fazla ürün yok. Devlet bunların tespitini yapmaya başladı. Millet hala 3 liraya patates tüketiyor. 3 liraya patates mi olur? Bir türlü bu sıkıntıları aşamıyoruz” diye konuştu.
İnegöl’de patates hasadının 1.5 ay sonra başlayacağını kaydeden Çelik, “Bizim ne olacağımız belli değil. Eğer stokçular depolardaki patatesleri piyasa sürmezlerse bundan İnegöl de olumsuz etkilenir. Devlet bir an önce stoklarda saklanan patatesleri bulup piyasa sürdürmeli. Eğer bu müddet uzarsa biz ve Afyon bu işten zararlı çıkar. Geçen yıl İnegöl’de 15 bin dönüm patates ekimi yapılırken, bu sene 8 bin dönümlük alanda patates üretimi yapılmaya çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In KENT HABERLERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…