Home FOTO GALERİ Sokağın Aynası Orhan Kemal Sempozyumu yazar ve sanatçıları buluşturacak

Sokağın Aynası Orhan Kemal Sempozyumu yazar ve sanatçıları buluşturacak

- Guncellenme Tarihi: 29 Kasım 2017 13:29
3 min read
Sokağın Aynası Orhan Kemal Sempozyumu yazar ve sanatçıları buluşturacak için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Yılın Yazarı Orhan Kemal etkinlikleri, büyük usta adına düzenlenen sempozyumla sona erecek. Çok sayıda değerli yazar, sanatçı ve akademisyenin katılacağı Sokağın Aynası Orhan Kemal Sempozyumu’nda düzenlenecek oturumlarda usta yazar ele alınacak.

Yazdıklarıyla bu topraklarda sürüp giden hayata ayna tutan usta yazar Orhan Kemal, 2017 yılı boyunca, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün düzenlediği söyleşiler, okumalar, dinletiler, atölyeler, yarışmalar ve  sergilerde, toplumun tüm kesimleriyle buluştu.
Orhan Kemal’in, romanlarında, hikayelerinde, tiyatro oyunlarında ve senaryolarında yansıttığı toplumsal hayat, düzenlenen etkinliklerde bütün yönleriyle ele alındı.  2017 Yılın Yazarı Orhan Kemal etkinliklerinin kapanışı 8-9 Aralık tarihlerinde düzenlenecek kapsamlı bir sempozyumla gerçekleştirilecek.  “Sokağın Aynası Orhan Kemal Sempozyumu” adıyla Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenecek etkinlikte  usta yazar ve edebiyatı ele alınacak.
Sokağın Aynası Orhan Kemal Sempozyumu, “Cebinde Birkaç Kuruş…” adlı müzikli dinletiyle başlayacak.  Sempozyum için özel olarak hazırlanan dinletide yazarın “Bir Çocuk”, “Üçüncü”, “Eczanedeki Kız” ve “Mavi Taşlı Küpeler” adlı hikâyeleri yer alıyor. Hikâye ile müziğin iç içe geçtiği dinleti, tematik bir bütünlük içinde, sokak atmosferiyle sahneye aktarılıyor.
Sempozyumda düzenlenecek oturumlara katılacak yazar, sanatçı ve akademisyenler Orhan Kemal ‘i farklı yönleriyle konuşacak.
NİLÜFER ÇOKSESLİ KOROSU’NDAN ORHAN KEMAL ESERLERİ
Sokağın Aynası Orhan Kemal Sempozyumu 9 Aralık Pazar günü  Zeynep Göknur Yıldız yönetimindeki Nilüfer Çoksesli Korosu’nun Yılın Yazarı Orhan Kemal için özel olarak gerçekleştireceği konserle kapanıyor. Konserde Turgay Erdener’in, Hasan Uçarsu’nun ve Nedim Yıldız’ın,  yazarın şiirlerinden yaptığı bestelerin dünya prömiyeri gerçekleştirilecek. Gecede, konserin ardından  Yılın Yazarı Öykü Ödülü Töreni de gerçekleştirilecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, “Borcun 25 Milyarı Aştığını Görüyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, önlerinde acı ama gerçek bir tablo bulun…