Home GÜNCEL Merinos’ta Orhan Ölmez rüzgarı

Merinos’ta Orhan Ölmez rüzgarı

- Guncellenme Tarihi: 24 Ocak 2020 11:41
3 min read
Merinos’ta Orhan Ölmez rüzgarı için yorumlar kapalı
0

Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla Bursa’da sahne alan Ünlü Sanatçı Orhan Ölmez, hayranlarına unutamayacakları bir gün yaşattı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Topluluğu’nun Ocak ayı periyodik konser etkinliği, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) gerçekleşti.

İki bölümlü konserin ilk yarısında Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu saz ve ses sanatçıları, Nilüfer Göl şefliğinde sahne aldı. Yurdun çeşitli yörelerinden oluşan repertuarı başarı ile sunan sanatçılar; Bursa, Muğla, Orta Anadolu, Erzincan, Urfa, Bulgaristan, Tokat, Adana, Trabzon ve Azerbaycan yörelerine ait türküleri seslendirdi. Orkestra Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Karagöz Halk Dansları Topluluğu ekibi, halk oyunları gösterileri ile geceye renk kattı.

Konserin ikinci bölümünde, konuk sanatçı Orhan Ölmez sahnede yerini aldı. En çok sevilen besteleri ve türkülerden oluşan repertuarı ile Bursalılar’ın büyük beğenisini toplayan Ölmez, Bursa’nın mesleki açıdan ‘büyük bir kale olarak’ görüldüğünü, öğrencilik yıllarından bu yana Bursa Belediye Konservatuarı adını sıkça duyduğunu, örnek projelerin ve önemli sanatçıların burada yetişip kültür hayatına katkı sağladığını dile getirdi. Ölmez, Orkestra Şube Müdürlüğü ses ve saz sanatçılarının ardından sahne almanın kendisine büyük bir heyecan ve stres yaşattığını söyledi.

Gece boyunca izleyiciler tarafından ayakta izlenen usta sanatçı, evlilik teklifi yapmak isteyen bir gencin teklifini de kırmadı. Duygusal anların yaşandığı gecenin sonunda, Koro Şefi Nilüfer Göl’ün çiçeğini Bölüm Başkanı Züleyha Savaş, Orhan Ölmez’in çiçeğini ise Orkestra Şube Müdürü Muhterem Çevik takdim etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa Kültür Yolu Festivali’nde Kültür Sanat Maratonu Devam Ediyor

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu yılki beşinci durağı olan Bursa Kültür Yolu Festivali…