Home GÜNCEL Kurtuluş Coşkun: “Suriyelilerin süratli şekilde yurtlarına sevki gerçekleştirilmeli”

Kurtuluş Coşkun: “Suriyelilerin süratli şekilde yurtlarına sevki gerçekleştirilmeli”

- Guncellenme Tarihi: 19 Eylül 2018 14:44
5 min read
Kurtuluş Coşkun: “Suriyelilerin süratli şekilde yurtlarına sevki gerçekleştirilmeli” için yorumlar kapalı
0

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanı Kurtuluş Coşkun il başkanlığında Suriyeli göçmenleri konu alan bir basın toplantısı düzenledi. Coşkun toplantıda, döviz kurunda yaşanan dalgalanmalara, Başaran mahallesinde Suriyelilerin çıkardığı çatışmaya ve yeni okul döneminde yapılması gereken değişikliklere değindi.

15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünün ekonomik ayağını tamamlamak, siyasal sistemi felç etmek için harekete geçenlerin, Türkiye’yi döviz kurları üzerinden kundaklamak istediğini belirten Coşkun, “MHP olarak 15 Temmuz öncesi ne söylediysek hala arkasındayız. Bugünkü duruşumuzun tek gerekçesini ise “devletin yanında durmak” olduğu gerçeğini de hatırlatarak, Türkiye ekonomisine yönelik gerçekleştirilmek istenen “ekonomik suikastın” hiçbir şekilde başarıya ulaşamayacağını yinelemek isteriz. Yaşadıklarımız her yönden ibretliktir. Döviz fiyatlarındaki spekülatif ataklarla Türkiye’yi teslim alacağını sanan komplocular, mutlaka bozgun yaşayacaktır” dedi.

Bugün de yarın da milli birlik ve beraberlikten yana kararlı bir duruş sergileyen Türk milletinden gerekli cevabı alacaklarını dile getiren Coşkun, “İşte böylesi bir süreçte sadece cebini düşünüp, fırsatçılık yapanları da uyarmak istiyoruz. Türk toplumunun ahlakında fırsatçılık yoktur ve böyle bir süreçte fedakarlık yapmak yerine Türk milletinin cebine göz dikmek en büyük ahlaksızlıktır. Vatandaşlarımızın yerli ürünleri tercih etmeleri ve yerli sanayiyi desteklemeleri bu süreçte çok önemlidir.

Gündemin asıl konusu olan Suriyelilere değinen Coşkun, Türkiye’nin mazlum ve mağdurlara kucak açtığını ancak Başaran mahallesinde olduğu gibi misafir diyerek ağırlananların misafir olduklarını unutarak Bursa’nın huzurunu ve barışını bozacak davranışlar içerisine girdiğini söyledi. Coşkun konuyla ilgili şu sözleri paylaştı: “Türkiye Türk milletinindir. Anadolu Türk vatanıdır. Ülkemizdeki Suriyelilerin güvenli ve süratli şekilde asıl yurtlarına sevki, acilen planlanıp hayata geçirilmelidir. Sınırlarımıza diktiğimiz duvarların aşılması, yeni göç akınları millet varlığının geleceğini karartacaktır. Konuyla ilgili kamu kurumlarını göreve çağırıyorum. Suriyelilerle ilgili gerekli disiplinin sağlanması hususunda ve de olaylara karışanların derhal sınır dışı edilmesi hususunda üzerlerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirmelidirler. Aksi taktirde ileride yaşanabilecek tatsız hadiselerden ilgili kamu görevlilerin de sorumlu tutulacağını hatırlatmak isterim”.

Yeni öğretim yılı hakkında birkaç hususa değinmek istediğinin altını çizen Coşkun, “Türk Eğitim Sen Sendikamızın başlattığı “Çocuklarımız andımızı geri istiyor” kampanyasına biz de destek veriyoruz. Ayrıca bu yıl Milli Eğitim yöneticilerinden ve okul müdürlerinden resmi bayramlarda daha güçlü bir kutlama ve etkinlikler bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…