Home GÜNCEL Engelli çocukların servis rehberleri toplu olarak işten çıkarıldı

Engelli çocukların servis rehberleri toplu olarak işten çıkarıldı

- Guncellenme Tarihi: 19 Eylül 2018 14:46
4 min read
Engelli çocukların servis rehberleri toplu olarak işten çıkarıldı için yorumlar kapalı
0

Milli eğitime bağlı çalışan, özel sınıf ve engelli çocukların servis rehberleri bu yıl lise mezunu olmadıkları gerekçesiyle işten çıkarıldı. 25 Ekim 2017’de çıkan yönetmelik ile  lise mezunu olma şartı getirilmesi doğrultusunda işlerine son verilen kadınlar İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde şikayetlerini dile getirdi. Lise mezunu olmadıkları ancak bu işi yapan herkesin sertifikasının bulunduğunu  ve tecrübe sahibi olduklarını dile getiren kadınlar velilerin ve öğrencilerin kendilerinden çok memnun olduklarının da altını çizdi.

Mağdur kadınlar adına konuşan Hülya Aydın, Milli Eğitim İlçe Müdürlüğüne, Milli Eğitim İl Müdürlüğüne, Ak Parti İl Başkanlığına ve Bursa Valiliğine işlerinin iadesi için başvurduklarını belirtti. Bugün okulların açıldığını ancak sorunlarına herhangi bir çözüm bulunmadığını dile getiren Aydın, “25 Ekim 2017’de çıkan bu yönetmeliğe rağmen biz geçen yıl ne için çalıştırıldık? Yeni çıkan yönetmelikle verilen haklarımız ne için bu yıl elimizden alınıyor? Bu yönetmelik bizi bir günde işsiz bıraktı. Bir çoğumuz bu işe güvenerek borçlandık, bir çoğumuz çocuk okutuyoruz, ekonomik yönden zor duruma düştük. Geçen yıl okulların kapanmasına yakın zamanda 30 saatlik mesleki kurs aldırıldık. Hepimiz sertifika sahibiyiz. Eğer bu işe lise mezunu kişiler alınacak ise kurstan önce ne için lise mezunu şartı konmadı? Hepimiz bugün itibari ile ya açık orta okul ya da açık lise öğrencileriyiz. 1 veya 2 yıl zaman tanınsaydı hepimiz lise mezunu olabilirdik” dedi.

Yönetmeliğin eski çalışanları kapsamadığının belirtilmesine rağmen işten çıkarıldıkları ifade eden Aydın, “Veliler ve öğrenciler bizlerden çok memnun. Bizlerde geçmiş yılların tecrübesi ve aldığımız kursların sayesinde oldukça faydalı olduğumuzu düşünüyoruz. Bu zamansız ve gereksiz yönetmelik çıktıktan sonra hatalar zinciri devam etti. Yönetmeliğe aykırı sertifika aldırıldık. Daha sonra okullarımızın belli olmasını beklerken okulların açılmasına 1 hafta kala işe alınmayacağımızı öğrendik. Hükumetimiz ve devletimiz bayanlara iş ve istihdam sağlamaya çalıştığı halde bizleri işsiz bıraktılar. Bu yönetmeliğin tekrar düzenlenmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…