Home GÜNCEL Bursa Barosu Başkan Adayı Av.Şerafettin Yavuz, kurul üyelerini kamuoyunu tanıttı

Bursa Barosu Başkan Adayı Av.Şerafettin Yavuz, kurul üyelerini kamuoyunu tanıttı

- Guncellenme Tarihi: 19 Eylül 2018 16:05
5 min read
Bursa Barosu Başkan Adayı Av.Şerafettin Yavuz, kurul üyelerini kamuoyunu tanıttı için yorumlar kapalı
0

13-14 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan Bursa Barosu Olağan Genel Kurulu için Başkan adaylığını düzenlediği basın toplantısı ile açıklayan Av.Şerafettin Yavuz yaptığı açıklamada “Hukuk ve adaletin önündeki her türlü engelle mücadele eden;  mesleğin ve meslektaşın saygınlığını koruyan; güçlü, saygın ve etkin bir baro için Ekim 2018 de yapılacak olan baro seçimlerinde Bursa Barosu Başkanlığı’na adayım. ‘Hepimiz için Baro’ sloganıyla çıktığımız yolda, değişimden yana olan meslektaşlarımız ile birlikte Bursa Barosu’nda yeni bir sayfa açmaya kararlıyız” dedi.

Yavuz: “Mesleki sorunların çözümü için adayız”

Yavuz yaptığı değerlendirmede “Avukatlık mesleğinin kamusal yanı ihmal edilmeden, genç avukatlarımız başta olmak üzere meslektaşlarımızın ekonomik şartlarının iyileştirilmesine yönelik projelerimizi hayata geçirip, avukatlık mesleğinin uygulama alanlarını daraltan, ekonomik gelişimini engelleyen tarife ve uygulamalarla mücadele edeceğiz. Yeni adliye kampüsünde baromuzun ev sahibi, avukatların da yargının kurucu mensubu kabul edildiklerini gösteren imkânların sağlanması konusunda sonuç alıcı şekilde gerekli çalışmalar titizlikle yürüteceğiz. Avukatlık mesleğini yapılamaz hale getiren, baroyu etkisizleştiren mesleki sorunları çözmek önceliğimiz olacaktır” şeklinde hedeflerini açıkladı.

Mevcut yönetim, ayrıştırıcı ve ötekileştirici bir tutum sergiledi

Av. Şerafettin Yavuz, Burçman Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla Ekim 2018’de gerçekleştirilecek Bursa Barosu Başkanlık seçimlerine adaylığını açıkladı. Yaptığı değerlendirmede mesleğin sorunlarına değinen Yavuz çözüm önerilerini de beraberinde sıraladı. Baro mevcut yönetimine de eleştiriler getiren Yavuz ‘Meslektaştan Meslektaşa’ söylemi ile görevi devraldığı ilk günden itibaren baronun seçilmiş kurullarını yok sayarak, seçime zorlayarak, çalıştırmayarak (Staj Yürütme Kurulu, Baro Meclisleri, Baro Akademisi, Staj Komisyonu vb) ayrıştırıcı, ötekileştirici bir yönetim anlayışı ortaya koyduğunu savunarak, 2017 Yılı TBB Yönetim Kurulu Seçimlerinde Bursa Barosu Delegesi olan önceki dönem başkanlarının birbirine karşı yarıştırılması, baroda temsil ve yönetim zaafiyetinin ayrı bir göstergesi olduğunu savundu.

Av.Şerafettin Yavuz, öneri ve eleştirilerini sıraladığı konuşmasında “ötekileştirmeden ‘HEPİMİZ İÇİN BARO’ fikri ile çıktığımız yolda, bu onurlu görev için tüm meslektaşlarımın desteğini bekliyor, demokratik haklarını kullanmak üzere seçim günü sandık başına davet ediyorum” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …