Home GÜNCEL Alper Taban, “Gelin bu şehri birlikte yönetelim”

Alper Taban, “Gelin bu şehri birlikte yönetelim”

- Guncellenme Tarihi: 19 Eylül 2018 14:50
9 min read
Alper Taban, “Gelin bu şehri birlikte yönetelim” için yorumlar kapalı
0

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Kerim Bayraktar’ın sunumuyla Radyo Medya’da her Salı yayınlanan “Medyalog” programının bu haftaki konuğu oldu. Kentin gündemine dair konuların konuşulduğu Medyalog programında konuşan Başkan Taban, “Ortak aklı hareket geçirerek gelin bu şehri birlikte yönetelim” dedi.

BAŞKAN TABAN, SORULARA İÇTENLİKLE CEVAP VERDİ
Kendi öz geçmişini, hayat bakışı açısını, siyasete nasıl girdiğini, belediye başkanı olma sürecini radyo dinleyicilerine aktaran Belediye Başkanı Alper Taban, samimi bir havada geçen programda 10 ayılık süreçte şehir için yaptıklarını ve bundan sonra da yapacakları hizmetleri bir bir anlattı. Medyalog programı sunucusu Kerim Bayraktar ve dinleyicilerden gelen sorulara içtenlikle cevap veren Taban, İnegöl için çalışmaya, hizmete ve üretmeye devam edecekleri mesajını verdi.

“PERSONELİMİZİ ÇOK ÖNEMSİYORUM”
Hizmetin tek taraflı olamayacağını belirten Taban, “Personelimizi çok önemsiyorum. Bu şehir için 7/24 çalışan personelimizi yürekten kutluyorum. Çalışanlarımı önemsiyorum. Onların en iyi şekilde çalışması için en iyi ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Uyum ve koordinasyonu sağlayarak, şehrimize hizmet etme gayreti içerisindeyiz” dedi.

“MESUDİYE ALT GEÇİDİNİN BİR AN EVVEL AÇILMASINI ARZULUYORUZ”
Sosyal Medyadan Mesudiye Alt Geçidinin bir an evvel açılması gerektiği konusunda mesajlar aldığını ifade eden Taban, ”Biz de bu konuda çok hassasız. Bir an evvel bu alt geçidin açılmasını istiyoruz. Bu konuda Karayolları Bölge Müdürümüzle sürekli irtibat halindeyiz. İnşallah Eylül’ün sonuna kadar geçidin alt tarafı trafiğe açılacak. Şunu da ifade etmek isterim ki yolun yan bağlantıları noktasında kamulaştırma sorunları hala giderilmedi. Ciddi bir mahcubiyet içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyet karşısında ne söylesek boş. İnşallah en kısa zamanda Mesudiye Altgeçidini hizmete açarız” dedi.

“ALT YAPIYI BİTİRMEDEN BİR ŞEYLER YAPMAK YANLIŞ OLUR”
Altyapıyı bitirmeden bir şeylerin yapılamayacağını belirten Taban, “Çok şey yapmak istiyoruz. Bisiklet yolları yapmak istiyoruz alt yapı eksik. Üst yapıda iyileştirmeler yapalım diyoruz alt yapı eksik. Alt yapıyı bitirmeden bir şey yapamıyorsunuz. Kaynak ve maliyet israfı yapmak istemiyoruz. İlçe halkımızdan biraz daha sabır istiyoruz.”

“ŞEHRİMİZ İÇİN DUYARLI BİR VATANDAŞ OLMALIYIZ”
Küçük dokunuşlar ile büyük farkındalıklar yapılacağını ifade eden Taban, “Temizlik bizlerin en çok önem verdiğimiz konulardan. Temiz şehir İnegöl için önemli adımlar atıyoruz. Bu konuda yapılması gereken ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Şehrimiz için, duyarlı vatandaş olma pozisyonuna geçmediğimiz sürece bizlerin bir yerlere gelme olasılığı yok. Şehrimize hepimizin sahip çıkması lazım. Kirletmemenin asıl gaye olduğunu unutmadan şehrimizin her yerine sahip çıkmamız gerekiyor. İnanıyorum ki bu güzel kent Temiz Şehir unvanına kavuşacak” diye konuştu.

“GELİN BU ŞEHRİ BİRLİKTE YÖNETELİM”
İnegöl için ortak aklı harekete geçirmek gerektiğine vurgu yapan Taban, “Belediyemizin Alo 153 Çözüm merkezi hattı ve 0530 157 30 00 numaralı whatsapp numarasına, çağrı merkezine tüm vatandaşlarımızın şehir hakkında istek, talep ve önerilerini bekliyoruz. Gelin bu şehri birlikte yönetelim” açıklamasında bulundu.

“SARAY İNŞA ETMİYORUZ”
İnegöl Belediye Hizmet Binası ve Kent Meydanı projesi hakkında da konuşan Taban, “Öncelikle bu şehirde bir saray filan inşa etmiyoruz. Burası bir hizmet binası. Vatandaşımıza ve şehrimize hizmet edecek, işlerin tek yerden daha koordineli bir şekilde yürütüleceği bir yer olacak. Amacımız projenin bir an evvel bitirilmesi. Herkesin dillendirdiği işte inşaat durdu, inşaat ilerlemiyor konusuna da açıklık getirmek isterim. Şunu söylemek isterim ki yüklenici firma büyük bir inşaat firması. Ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntıları firma da şu an yaşıyor. Bizler, sözleşmenin gereğini yapmaya hazırız” dedi.

“TEŞKİLATIM UYGUN GÖRÜRSE VATANDAŞLARIM İSTERSE YİNE BAŞKAN OLMAK İSTERİM”
Yerel seçimlerde aday olacak mısınız konusuna da değinen Taban, “Yapım ve fıtratım gereği ben adayım arkadaş diyecek bir yapım yok benim. İl ve ilçe teşkilatımız ile genel merkezimiz bizi uygun görürse, vatandaşlarımızın da bu isteğini görürsem tabi ki neden olmasın. Ama Alper Taban istenmeyen bir isimse ben burada kesinlikle durmam. Bunu net ve açık olarak söylemek isterim. Şu an bu şehre hizmet etmek benim için bir onur ve şereftir. Eğer şartlar uygun olmazsa, başkan adayı gösterilmesem de hiç kimseye darılacak, küsecek lüksüm yok. Bu güzel şehre her şartta hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…