Home GÜNCEL Mudanya Taşıyıcılar’da yolsuzluk iddiası yargıda!

Mudanya Taşıyıcılar’da yolsuzluk iddiası yargıda!

- Guncellenme Tarihi: 28 Temmuz 2018 22:08
5 min read
Mudanya Taşıyıcılar’da yolsuzluk iddiası yargıda! için yorumlar kapalı
0

SS. 65. Nolu Mudanya Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi başkanı Hikmet İlhan ve bazı yönetim kurulu üyelerine yönelik yolsuzluk iddiaları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Müfettişlerin hazırladığı rapor savcılığa teslim edildi.

Bimer’e Temmuz 2017 tarihinde yapılan şikayetler doğrultusunda harekete geçen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri yaptığı incelemelerde Hikmet İlhan ve beraberindeki bazı yönetim kurulu üyelerinin görevlerini kötüye kullandıklarını, zimmetlerine para geçirdiklerini ve kooperatifi zarara uğrattıklarını belirledi. Hazırlanan müfettiş raporları yüzlerce sayfayı bulurken özellikle Hikmet İlhan’ın sahibi olduğu iddia edilen Ağaoğlu Lojistik firmasının kooperatife usulsüz kestiği faturalar ile kooperatifi zarar uğrattığı ve kooperatif başkanı İlhan’ın zimmetine para geçirdiği tespit edildi. Müfettiş raporlarında dikkat çeken bir başka konu ise Marmarabirlik adına yapılan zeytin nakilleri kapsamında 2015 ve 2016 yıllarında taşıma yapan ortaklara sadece mazot verildiği, ödeme yapılmadığı dikkat çekildi.

KOOPARATİFİ ZARARA UĞRATTI

Bir dikkat çeken diğer konu ise yine Marmarabirlik’e yaptırılan sigorta kapsamında Marmarabirlik’e ödenenden daha fazla para alındığı ve kooperatif ortaklarının zarara uğratıldığı belirlendi. Müfettiş raporlarında kooperatife ait bazı öz malların siyasete de alet edildiği gündeme geldi. Hikmet İlhan’ın kooperatife ait Mercedes marka araç ile CHP’nin toplantı ve mitinglerine katıldığı da ileri sürüldü. Müfettiş raporlarında İlhan ve bazı yönetim kurulu üyelerinin geçmiş döneme ait müfettiş denetimleri sonucu verilen talimatları da yerine getirmediği de tespit edildi.

ÖDEMELERDE HAKSIZ UYGULAMA

Yine müfettiş raporlarında; bir kısım ortağın alacağı ödenmemek suretiyle mağdur edildiği buna rağmen bir kısım ortağı da hak edişlerinin çok üzerinde ödemede bulunarak genellikle borçlu çalıştırmak suretiyle haksız bir menfaat sağlandığı ve bu fiillerin süreklilik arz ettiği anlaşılmış olup bu kapsamda icrai işlemleri yapan dönemin Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet İlhan, Kooperatif Başkan Yardımcısı Mustafa Çabuklar, Mehmet Filiz ve Mehmet Eker’in 1163 sayılı kooperatifler kanununun 62/3. maddesi delaletiyle 5237 sayılı Türk ceza kanununun 257. maddesine göre görevini ihmal ettiği veya gecikme göstererek kişilerin mağduriyetine ve haksız bir menfaat sağlamasına neden olduğu için Türk ceza kanununun 257. maddesine göre cezalandırılması istendi.

Tüm bu gelişmelerin ışığında müfettişler Hikmet İlhan ve beraberindeki bazı yönetim kurulu üyelerine görevini kötüye kullanma ve zimmet suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…