Home GÜNCEL Mudanya Yörük Türkmen Derneği üyeleri kahvaltıda buluştu

Mudanya Yörük Türkmen Derneği üyeleri kahvaltıda buluştu

- Guncellenme Tarihi: 27 Temmuz 2018 16:25
4 min read
Mudanya Yörük Türkmen Derneği üyeleri kahvaltıda buluştu için yorumlar kapalı
0

Mudanya Yörük Türkmen Derneği Mudanya şubesi, Mudanyalılarla tanışmak amacıyla kahvaltı organize etti. Kahvaltıda konuşma yapan Dernek Başkanı Mustafa Oğultekin, dernek olarak en büyük amaçlarının Mudanya’da yaşayan Yörük Türkmenlerin sorunlarına çözüm aramak, devlet ile halk arasında bir köprü görevi görmek olduğunu belirtti.

Mudanya Yörük Türkmen Derneği Mudanya şubesi, Mudanyalılarla tanışmak, Yörük Türkmen Derneğini Mudanyalılara tanıtmak  amacıyla Alaçatı Muhallebicisinde kahvaltı organize etti. Kahvaltıya Ak Parti Milletvekili Bennur Karaburun, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Murat Ünal, Marmarabirlik Mudanya Kooperatifi Başkanı Ali Yıldız, Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emir Ali Usta, Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Tahammül İlhan, dernek üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Gelen herkese teşekkürlerini sunan Dernek Başkanı Mustafa Oğultekin, temsil ettikleri dernek üyelerinin taleplerine duyarlı olmak, isteklerini karşılamak ile sorumlu olduklarını belirterek, “Halkımız ve devlet arasında bir köprü oluşturup, halkımızın karşılaştığı sorunları gerekli makam ve mercilere iletip çözüm aramak için burada bulunmaktayız. Biz Yörük Türkmenler olarak Osmanlının mirasçılarıyız. Osmangazi’nin torunları, Somuncu Baba, Emir Sultan, Şeyh Edebali gibi atasını bilen Türk oğlu Türk, Yörük oğlu Yörüğüz” dedi.

Neslini bilen, yüreğinde vatan sevdası ile yanan kişiler olduklarını vurgulayan Oğultekin, şunları kaydetti: “Bu duygu ve düşüncelerle kurmuş olduğumuz Yörük Türkmen Derneği Mudanya şubemiz ile örf adet ve geleneklerimizi yaşamak, yaşatmak ve bizden sonraki nesillere aktarmak en büyük amacımızdan. Nüfusu 92 bine ulaşan, sevdalısı olduğumuz Mudanya’mızda 30 bini aşkın Yörük Türkmen kardeşimiz yaşamaktadır. Derneğimize verdiğiniz katkılarınızdan dolayı burada bulunan tüm dostlarımıza kendim ve derneğim adına teşekkür ediyorum. Çok sevdiğimiz memleketimizde söz sahibi olmak, ulusça birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında farkındalık oluşturmak için bütün çaba ve gayretimizle çalışacağız. Siz Yörük Türkmen kardeşlerimizi dinleyerek sorunlarınıza çözüm olacağız. Çıktığımız bu yolda aldığımız sorumluluğun ve yükün farkındayız”

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

BAREM’de 23 Nisan Coşkusu

Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) bünyesinde eğitim gören engel…