Home EKONOMİ Türk mühendislerden savunma sanayisine sürtünmesiz makine

Türk mühendislerden savunma sanayisine sürtünmesiz makine

- Guncellenme Tarihi: 6 Temmuz 2018 10:26
2 min read
Türk mühendislerden savunma sanayisine sürtünmesiz makine için yorumlar kapalı
0

İzmir’de, 1952 yılından bu yana takım tezgahı ve pres imalatı yapan bir firmanın Türk mühendisleri, savunma sanayinde uçak ve tank parçaları üretebilen 5 Eksenli Gantry Tipi işleme merkezi üretti. Çok hassas parçaları dahi üretebilen tezgaha ilk talip ise Hindistan oldu.

Türk mühendisler, yine bir ilki başardı. İzmir’de 1952 yılından bu yana takım tezgahı ve pres imalatı yapan Dirinler Makinenin Türk mühendisleri, sürtünmesiz çalışması nedeniyle bakım maliyetlerini düşüren 5 Eksenli Gantry Tipi işleme merkezi üretti. Savunma sanayinde uçak ve tank parçaları üretebilen makinenin talipleri de ortaya çıktı.

HİNDİSTAN MAKİNEYE TALİP OLDU

Elektromanyetik alanda çalışarak mekanizmalar arası sürtünmeyi ortadan kaldırıp, yıpranma ve bakım maliyetlerini düşüren yeni makineye Hindistan talip oldu.

20 kişilik Türk mühendisleri tarafından bir yıllık çalışma sonucu üretilen freze tezgahı boyutlarıyla da bir ilk oldu. Drinns markasıyla 6 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde ve bir metre yüksekliği sahip 5 Eksenli Gantry Tipi CNC Freze Tezgahı, sanayinin tüm alanlarında kullanılabilecek. Çok hassas parçaları dahi üretebilen tezgah, uluslararası sektörde de büyük ilgi gördü.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …