Home GÜNCEL İnegöl kavşaklarını yeniliyor

İnegöl kavşaklarını yeniliyor

- Guncellenme Tarihi: 25 Haziran 2018 15:46
9 min read
İnegöl kavşaklarını yeniliyor için yorumlar kapalı
0

İnegöl Belediyesi’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi desteği ile AVM kavşağından başlattığı kavşak düzenlemeleri, Belediye kavşağı ile devam edecek. Çalışmaların startı verilmeden önce, ilgili kurum ve kuruluşlarla alınacak önlemler ve çalışmanın nasıl sürdürüleceğine ilişkin istişare toplantısı gerçekleştirildi.

İnegöl’de özellikle şehrin ana arterlerinde yaşanan trafik yoğunluğunun azaltılması ve şehrin trafik akışının düzenlenmesi amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor. İnegöl Belediyesi, bu kapsamda Bursa Büyükşehir Belediyesi desteği ile AVM kavşağında yeni bir kavşak modelini hayata geçirdi. Dönel kavşağın kaldırılarak direk geçişin sağlandığı ve genişletmelerin yapıldığı AVM kavşağı, yeni haliyle hem yayaların hem de sürücülerin beğenisini topladı. Yapılan düzenleme bölgenin trafik yoğunluğunun da azalması ve düzene girmesini sağladı.

BELEDİYE KAVŞAĞINDA DÜZENLEME ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
İlk kavşak düzenlemesi başarıya ulaşırken, İnegöl Belediyesi ikinci kavşak düzenlemesi için de Büyükşehir Belediyesi desteği ile çalışmalara başladı. Kavşak düzenlemeleri kapsamında belediye kavşağında çalışmaların kısa bir süre içerisinde başlaması planlanırken, bugün çalışmalar öncesi alınacak tedbir ve önemlere ilişkin istişare toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Encümen Salonunda İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban Başkanlığında gerçekleşen toplantıda; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gazali Şen, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili Daire Müdürleri ve sorumluları, İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, İnegöl’de kazı çalışmalarının birlikte yürütüldüğü; İNGAZ, Telekom, BUSKİ ve UEDAŞ firmalarının yöneticileri hazır bulundu.

HAYIRLI OLAN BUYMUŞ
Toplantı sırasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, 24 Haziran’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine değindi. Taban, “Bugün 25 Haziran. Ülkemiz için yeni bir güne uyandık. Kaldığımız yerden çalışmalarımıza, hizmetlerimize devam edeceğiz. Gördüğünüz gibi hiç ara vermeden toplantılarımıza başladık. Öncelikli olarak ülkemizde yapılmış olan seçimlerin şehrimize, beraberinde ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Bizler hayırlı olanı dilemiştik, istemiştik. Hayırlı olanda buymuş demek ki. İnşallah memleketimize, ülkemize, milletimize tekrar hayırlı olsun” dedi.

AVM KAVŞAĞINDA VERİMLİ BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Toplantının amacından da bahsederek kavşak çalışmalarına ilişkin bilgi veren Başkan Taban; “Bugün toplantımızın amacı, şehrimizde sürdürdüğümüz trafik düzenlemeleri. Biliyorsunuz ulaşım başlığı altında trafik konularının da içerisinde yer aldığı, şehrimizin ulaşım akslarında yaşanan sorun ve problemler üzerinden hareketle belirli planlamalar yapılmıştı. Bursa Büyükşehir Belediyemizin ilgili dairesi tarafından kıymetli yöneticilerimizin, çok kıymetli Belediye Başkanımızın Alinur Aktaş Başkanımızın destekleriyle İnegöl AVM kavşağında çok güzel, çok yerinde ve çok verimli bir çalışma gerçekleştirdik. Genel uygulama itibari ile işin büyük bir bölümü tamamlandı diyebiliriz. Kavşak devreye alındı. Vatandaşlarımızdan da sürücülerden de yaylarımızdan da olumlu görüşler ve dönüşler alıyoruz, teşekkürler alıyoruz. Bizde buradan tüm sürücülere, yayalara, vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz kullanım noktasında gerekli hassasiyeti gösterdikleri için” diye konuştu.

KARŞILAŞACAĞIMIZ SORUNLARI ÖNCEDEN TESPİT ETMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİK
Başkan Taban, kavşak düzenlemelerinin AVM kavşağı ile sınırlı kalmayacağını da ifade ederek; “Tabi bu sadece AVM kavşağıyla sınırlı kalmayacaktır. Beraberinde belediye önü kavşağı dediğimiz nokta var sırada. Şuanda onunla ilgili istişareleri yapmak üzere bir araya geldik. Bu çalışmalardan kısaca bahsedecek olursak; burası önemli bir merkez. Buraya girdiğimizde oluşabilecek olası sorunlar ve problemler yaşanmasın diye ve bunların bertarafı gerçekleşsin diye kıymetli çalışma arkadaşlarımızla toplandık. İstişarelerde bulunuyoruz. Karşılaşabileceğimiz sorunları öngörüp bu sorunları öncesinde bertaraf edip bir an önce kavşağı istediğimiz seviyeye getirerek kullanıma açmak istiyoruz. Ben başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm kurum yöneticilerimize ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burada bize azami ölçüde gerekli gayreti, desteği vereceklerini zaten biliyorum. İnşallah sorunsuz bir şekilde önümüzdeki günlerde ilk kazmayı vurup hızlı bir şekilde kavşağımızı faaliyete alacağımızı çok kıymetli hemşerilerimize duyurmak istiyoruz. Yapılacak olan hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…