Home GÜNCEL İdeal Gençlik’ten huzurevi sakinlerine sürpriz

İdeal Gençlik’ten huzurevi sakinlerine sürpriz

- Guncellenme Tarihi: 19 Haziran 2018 13:42
6 min read
İdeal Gençlik’ten huzurevi sakinlerine sürpriz için yorumlar kapalı
0

İdeal Gençlik Hareketi mensupları, Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek yaşlıların bayram sevincine ortak oldu.

Yıldırım Belediyesi’nin gençler arasında bireysel ve toplumsal farkındalıkları arttırmak için başlattığı İdeal Gençlik Hareketi farklı platformdaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gençlik Platformu tarafından bayram etkinlikleri kapsamında Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen ziyarette iki kuşak bir araya geldi. Gerçekleştirilen etkinlikten oldukça memnun kalan yaşlılar kendilerini hatırlayan gençlerin ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdiler. Gençler de sorumluluktan veya görevden ziyade yaşlıların mutluluklarına ortak olmanın sevincini yaşadıklarını belirttiler. Huzurevi sakinleriyle bayramlaşarak keyifli vakit geçiren Gençlik Hareketi üyeleri, daha sonra ise projenin ‘Şehrin Yönetimine Katıl’ bölümü kapsamında, Yıldırım Belediyesi Kentsel Planlama ve Tasarım Merkezi Yıldırım Beyazıt Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile buluştu. Gençlerin gösterdiği duyarlılığın yarınlar için ümit verici olduğunu belirten Başkan Edebali, “Sorumsuz, asosyal, teknoloji bağımlısı olarak itham edilen gençlerimiz kendilerine imkan sunulduğunda tıpkı 15 Temmuz sürecinde olduğu gibi neler yapabileceklerini bir kere daha gösterdiler. Onların bu duyarlılığı bizi mutlu ettiği ve gururlandırdığı gibi onlara yeni imkanlar sunabilmek için bize daha fazla sorumluluk yüklüyor. Yeter ki gençlerimiz talep etsin, katılım sağlasın, biz onlar için yeni projeler üretmeye, bu çalışmalarımızı sürekli hale getirmeye hazırız” diye konuştu.

KÜLTÜR VE SANATIN YENİ ADRESİ YILDIRIM

 750 bini bulan nüfusu ile Türkiye’nin birçok şehrinden daha büyük olan Yıldırım’ın 250 binin üzerinde genç nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İdeal Şehir Yıldırım için 100 adım’ vizyonumuz kapsamında söz verdiğimiz gençlik merkezlerini hayata geçirerek Yeni Yıldırım’da tüm gençlerin spor, kültür ve sanat ile iç içe büyümesini istiyoruz. Gençlerin sanatı, kültürü, bilimi bilen nesiller olarak gelişmeleri ülkemizin geleceği ve dünyaya yön verecek kişiler olarak yetişmeleri için şart. Bunu sağlamak ve gençlerimizin beklentilerine cevap verebilmek adına ilçemize büyük kültür merkezleri kazandırarak, yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerin donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 DUYARLI NESİLLER

Platform üyeleri, önümüzdeki günlerde, çevre temizliği, fidan dikme gibi sosyal etkinlikler düzenleyecek. Bu etkinliklerin yanı sıra Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile bir araya gelecek olan gençler, projeleri ve önerileriyle ilçenin yönetimine aktif katılım sağlayacaklar. Platforma dahil olarak sosyal etkinlikleri tamamlayan gençler arasından 165 kişi ise gezi turları ile ödüllendirilecek. Ağustos ve Eylül aylarında düzenlenecek geziler kapsamında 30 genç İspanya Endülüs turu, 45 kişi Balkan turu, 45 kişi Karadeniz turu, 45 kişi ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu turları ile ödüllendirecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gürsu İpek Yolu Mahallesi’ne Yeni Spor Tesisi

Gürsu Belediyesi, her mahalleye bir spor tesisi vizyonu ile yaptığı yatırımlar kapsamında …