Home GÜNCEL Irmak Aslan, “Firmalarımızın farkındalığını artırmayı amaçlıyoruz”

Irmak Aslan, “Firmalarımızın farkındalığını artırmayı amaçlıyoruz”

- Guncellenme Tarihi: 18 Haziran 2018 12:05
5 min read
Irmak Aslan, “Firmalarımızın farkındalığını artırmayı amaçlıyoruz” için yorumlar kapalı
0

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın kişisel gelişim ve eğitim programı BTSO Akademi kapsamında firmalara ‘Kişisel Verilerin Korunması’ eğitimi verildi. Eğitimin açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan mevzuata uyum süresi tamamlanan kanunla ilgili çok sayıda şirketin uyum çalışması yapmadığını, gerçekleştirilen eğitim sayesinde firmaların bu konudaki farkındalığını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

 Bugüne kadar 19 binden fazla kişinin yararlandığı BTSO Akademi kapsamında firmaların ufkunu açan eğitimler verilmeye devam ediliyor. Avukatlar Levent Berber ve Okan Dursun tarafından iş dünyasına yönelik gerçekleştirilen ‘6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması’ eğitim Oda hizmet binasında yoğun katılımla gerçekleştirildi. Şirketlere, yöneticilere ve çalışanlara önemli sorumluluklar getiren kanun hakkında farkındalık yaratacak bilgilerin paylaşıldığı eğitimde firma temsilcilerinin merak ettikleri konular da uzmanlar tarafından aydınlatıldı.

“KİŞİSEL VERİLER ŞİRKETLERİMİZİN EN ÖNEMLİ VARLIKLARI ARASINDADIR”

Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan günümüzde iletişim teknolojilerinde sınırları zorlayan bir gelişim süreci yaşandığını söyledi. Bu baş döndürücü gelişimin sunmuş olduğu kazanımlarla birlikte bazı tedirginlikleri de beraberinde getirdiğini ifade eden Aslan, “Çünkü, banka hesaplarından hastane kayıtlarına, özel yaşamdan, sosyal çevreye kadar tüm kişisel verilerimiz dijital dünyada yer alıyor. Kişisel verilerin bu denli hızlı gelişen bir dünyada ve sanal ortamda bulunması yeni ihtiyaçları da beraberinde getirmektedir. Bu yeni ihtiyaçların en önemlisi ise kişisel verilerin korunmasıdır. Şirketlerimiz açısından baktığımızda da bilginin tüm kesimler tarafından hukuka uygun, dürüstlük ve şeffaflık ilkelerine uygun olması gerekir. Bu noktada kişisel veriler şirketlerin en önemli varlıkları arasında sayılmaktadır” diye konuştu.

ÇOK SAYIDA ŞİRKET UYUM ÇALIŞMASI YAPMIYOR

2016 yılının nisan ayında yürürlüğe giren ve bu yılın nisan ayında mevzuata uyum süresi tamamlanan ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’yla ilgili çok sayıda şirketin halen mevzuatla ilgili uyum çalışması yapmadığını kaydeden Aslan, “Bu toplantıyı da firmalarımıza yeni kanuna uyum konusunda destek olmak, çalışanlarımızda ve işletmelerimizde farkındalık oluşturmak için düzenledik. Bu anlamda alanında uzman isimler tarafından verilen eğitimin firmalarımıza önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyor, tüm üyelerimizi BTSO Akademi eğitimlerimizden yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…