Home GÜNCEL MUTLU OL’MAK!

MUTLU OL’MAK!

- Guncellenme Tarihi: 16 Haziran 2018 17:49
9 min read
MUTLU OL’MAK! için yorumlar kapalı
0

Bayramınız Kutlu Olsun.

Mutluluk; Hayata karşı tutumunuz ve sorunlarla baş etme şekliniz, mutluluk seviyenizi etkileyebilir mi?..

Yaşamınız süresince inşa edeceğiniz başarı ve mutluluk, sizin hedefinizi başarmaya yardımcı olabilir..

Mutluluğun temeli;

Yaşamda neyi yapmak ve neyi başarmak istiyorsanız, ilk önce bir temele ihtiyacınız vardır. Temelsiz inşa edeceğiniz her şeyin sonunda yerle bir olması kaçınılmazdır.

Sağlam temellerin üzerine kuracağınız herhangi bir şey, sizi zaman içinde yüceltecektir.

Yaşamın  temel taşları..

Ben bu dünyada ne yapıyorum, neden buradayım?

Yaşam nedir?

Yaşamdan neler bekliyorum?

Amacım nedir?

Amacım mutluluk;

Mutluluk nedir?

Fransız düşünürü Descartes’in dediği “Düşünüyorum demek ki varım” yeterli değildir. Özünde, bize birinci temel taşı oluşturacak iki tanım yatıyor.

BAŞARI;

Her zaman; hayal et, yaratıcı ol. Olumlu düşün, planla, hesaplı risk al.

Çok çalış ve uygula, başarıyı bulacaksın.

 MUTLULUK;

Buna göre yapacağımız ilk iş : Gözlerini içine dik, sonra durdur; iç dünyanı irdele. Anılarını yaşa, zenginliğini kavrayacaksın.

Her defasında; iç dünyanı, dış dünya ile uyum içine sok.

İyiyi, doğruyu, güzeli dengelerde ara, mutluluğu bulacaksın.

Yaşamı ve mutluluğu tanımladıktan sonra, geriye arzu ettiğiniz mutluluğa ulaşmak için, yolları, yöntemleri kullanmayı bilmek kalıyor. Herkesin yaşam amacının mutluluk olduğunu varsayarsak, bize bu mutluluğu sağlayacak beklentileri de sıralamalıyız.

-Beklentilerimizi gerçekleştirmek için neyi nasıl kullanacağımızı bilmeliyiz.

-Aklın başaracağına inanıp da yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Yaşamdan ne bekliyorsanız, bu beklentilerinizi olumlu bir düşünüşle şuuraltı aklınıza resmedin.

Aklınızda bu hayalleri şekillendirirken, korkudan, şüpheden, kuruntudan, üzüntüden uzak olmanızın en önemli koşul olduğunu hiçbir zaman unutmayın.

 Diğer temel taşınız; İçi, huzurla dolu olmaktır.

İstediğiniz noktaya nasıl geleceğinizi; akılcı ama cesur biçimde planlayın. Her engele, güçlüğe karşı “Olumlu Düşünme” silahınızı kullanın.

İşte size, bu da akıl gücünüzü daima olumlu düşünerek kullanmak, hayal etmeyi bilmek ve yaratıcı olmak demektir.

Olumlu düşünme ve hayal etme gücünüzün etkinliği, güvence, sevgi; iç huzuru, ihtiyaçlarını tatmin etmekteki başarınıza bağlıdır. Eğer siz kendinizi güven içinde hissetmiyorsanız, sevgi ihtiyaçlarınızı tatmin edemiyorsanız, olumlu düşünemezsiniz. İstediğiniz kadar kendinizi zorlayın, böyle bir ortamda hayal gücünüz etkili olmayacaktır.

İnsanın tüm güvensizlik duyguları hep kendi aklının ürünüdür. Bundan korunmanın tek çaresi de kendinizi tanıyıp, kendinize sevgi ve saygı duymaktan geçer.

Yaşamdan  korkulacak hiçbir şeyin olmadığına kendinizi inandırın.

Size kötülük eden, kötülüğe bulaşacaktır. Bu bir türlü tabiat kanunudur. Eğer siz yapılan kötülüğü hak etmediyseniz, hiçbir şeyden korkmayın. Sonunda daima kazanan siz olacaksınız.

Son temel taşı bulmak oldukça kolay;

Çalışmak, çalışmak, çalışmak…

 ATATÜRK : Ocak 1923;« Hiçbir şeye ihtiyacımız yok yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır ; çalışkan olmak. Sosyal hastalıklarımızı araştırırsak asıl olarak bundan başka bundan mühim bir hastalık keşfedemeyiz. O halde ilk işimiz bu hastalığı esaslı surette tedavi etmektir. Milleti çalışkan yapmaktır. Servet ve onun doğal sonucu olan refah ve saadet yalnız ve ancak çalışkan insanların hakkıdır. » M.Kemal ATATÜRK.

Kahvelerde boş zaman geçirip, kek yiyerek bu iş olmaz. Veya Günde 24 saat çalışmakla övünen insanların etkin çalıştıklarını düşünmek mümkün değildir. .

 Kuzey Avrupa dan;

FİNLANDİYA’DA Kİ YAŞAMI;

UYGULAMAKTA OLDUĞU GENÇLİK VE EĞİTİM POLİTİKALARININ SONUCUDUR; SADECE PISA TESTLERİNİN DEĞİL.

FİN EĞİTİM SİSTEMİNDE OKUMA BECERİLERİ, BİLİM VE MATEMATİK OKUR YAZARLIĞI KADAR SOSYAL BİLİMLER, GÖRSEL SANATLAR, SPOR VE PRATİK BECERİLERİN GELİŞTİRİLMESİ DE ÖNEMLİ.

FİNLİ ÇOCUKLAR ANAOKUL VE İLKOKUL HAYATLARI BOYUNCA OYUN OYNAR VE ZEVK ALARAK ÖĞRENİRLER. FİNLİ ÖĞRETMENLER DE, EBEVEYNLER DE MATEMATİK VE YA FEN DERSLERİNDEKİ SOYUT KAVRAMLARI ÖĞRETMENİN EN İYİ YOLUNUN MÜZİK, DRAMA YA DA SPOR UYGULAMALARI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜR. AKADEMİK VE AKADEMİK OLMAYAN ÖĞRENME BİÇİMLERİ ARASINDA KURULAN BU DENGE ÇOCUKLARIN OKULDAKİ MUTLULUĞUNU SAĞLAMANIN BÜYÜLÜ FORMÜLÜDÜR.

“Mutluluğun sırrı sevdiğin şeyi yapmakta değil, yaptığın şeyi sevmektedir.” J.M.Barrie.

MUTLU BAYRAMLAR!

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…